A mintegy 1700 településen jelenlévő, napi másfélmillió vásárlót kiszolgáló bolthálózat regisztrált törzsvásárlóinak száma elérte az egymilliót. A Coop hálózatához közel 3000 franchise bolt tartozik, és további 2000 üzletet látnak el áruval.
Szerda
2016.05.25.
Megújulás előtt a Coop üzletlánc, részben a franchise hálózatra támaszkodva növelnék a hatékonyságot és versenyképességet.
 

A megelőző évi 560 milliárd forintról 571 milliárd forintra emelkedett a Coop Gazdasági Csoport árbevétele tavaly; ezzel a csoport 2015-ben is megőrizte piaci pozícióját – hangzott el a CO-OP Hungary Zrt. közgyűlésén Budapesten. A cég közleménye szerint, az eseményen Tóth Géza, a társaság vezérigazgatója felidézte, hogy az üzletlánc annak ellenére tudta az elmúlt évben növelni forgalmát, hogy a dohánytermékek értékesítése megszűnt az üzletekben.

Tóth Géza elmondta, az üzletlánc megújulás előtt áll, a franchise-hálózatot kihasználva bizonyos tevékenységeket, a működés egyes kereskedelmi, gazdasági és logisztikai feladatait átszervezve növelnék a hatékonyságot. A közlemény szerint a megújulás része több, a versenyképességet növelő fejlesztés is. Ennek keretében például a COOP megújítja informatikai rendszerét.

A vezérigazgató szerint a multinacionális szereplők több országban működtetett óriási rendszere mellett a COOP lokalitása előnyt is jelenthet, hiszen az üzletlánc könnyebben tud váltani a legkorszerűbb rendszerekre is.  A versenyképességet javító, a korszerűsítést szolgáló lépésekként zajlanak a COOP-nál a boltmegújítási program munkálatai, valamint egyéb technikai és energiahatékonysági fejlesztések is.

A COOP Gazdasági Csoport 100 százalékban magyar tulajdonú, amelynek közel 700 kis- és középvállalkozás a tagja. Több mint 32 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. Az üzletláncnak közel 3000 franchise boltja van, és további 2000 üzletet lát el áruval.