Gazdát cserélt a McDonald’s Romániában

A Premier Capital több mint 10 éve működik együtt a gyorsétterem óriással, és tevékenykedik a márka franchise partnereként Máltán, Észtországban, Lettországban, Litvániában és Görögországban (utóbbi kivételével mindegyik piacon kizárólagossággal is rendelkezik). A most ”begyűjtött” 67 romániai étteremmel már 131-et számlál a vállalat egységeinek száma.
Szerda
2016.01.27.
A gyorsétteremlánc úgy döntött franchise partnerre bízza 67 romániai éttermének üzemeltetését és a piac fejlesztését.
 

Amikor a  McDonald’s 2015 májusában bejelentette, hogy egy jelentősebb szervezeti átalakításba fog piaci pozícióinak megerősítése és elvesztett vásárlóinak visszacsábítása érdekében, a terv egyik alappillére volt a franchise rendszerben üzemeltetett éttermek arányának 81 százalékról 91 százalékra növelése. Ez többek közt azt jelentette, hogy a McDonald’s a költségesebb piacokon átadhatja vállalati tulajdonú éttermeit, és akár a teljes országos hálózatot franchise partner(ek)nek. Pontosan ez történt a napokban Romániában, ahol az amerikai gyorsétteremlánc eladta 67 étteremből álló hálózatát a máltai székhelyű Premier Capital vállalatnak.

A romániai éttermek felvásárlásával a Premier Capital nem csupán megduplázta éttermei számát, de egyben eddigi legnagyobb piacára is belépett. A 20 millió lakosú országban, a már most közel 100 millió eurós várható éves bevétellel nem csoda, hogy a vállalat jelentős növekedési potenciált lát Romániában. Az első hírek alapján a franchise partner egy-két étterem megnyitását tűzte ki célul az idei évre, míg a gyorsabb ütemű növekedés 2017-ben kezdődhet meg. A vállalat továbbá 7 új McCafé megnyitását, valamint 4-5 Bukaresten kívüli étterem felújítását is tervezi rövidtávon.

A McDonald’s 1995-ben nyitotta meg első üzletét Romániában, ahol mostanáig közvetlenül (saját tulajdonú és üzemeltetésű éttermek révén) volt jelen, ellentétben főbb vetélytársaival (KFC, Pizza Hut, Subway), amelyek eleve franchise hálózat kialakításával léptek be a román piacra. Az országban jelenleg 65 millió ügyfelet szolgálnak ki évente a McDonald’s éttermek, melyeknek közel fele, 32 található a fővárosban, Bukarestben.

A Premier Capital Plc a Hili Ventures csoport része, amely szerteágazó tevékenységgel foglalkozik a logisztika, technológia és ingatlan ágazatokban, a McDonald’s mellett például a tech-óriás Apple-lel is együttműködve. SAD leányvállalatán keresztül és az iSpot márkanév alatt a csoport Lengyelország legnagyobb Apple viszonteladója, valamint hazánkban is van érdekeltsége a vállalatnak – a PTL Holdings társtulajdonosaként működtetik az iCentre márkanevet viselő Apple viszonteladói hálózatot Magyarországon és Romániában.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.