2015.05.23.

Támogatás piacra lépéshez

Június 22-től lehet pályázni a kkv-k versenyképességét, külpiacra lépésüket és a munkahelyteremtést támogató uniós forrásokra.

Megjelent az idei első, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét, a munkahelyteremtést és a magyar ipar fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-t. Az 5 milliárd forint értékben meghirdetett pályázati felhívást az idén még több mint 780 milliárd forint keretösszegben követik pályázati konstrukciók a GINOP keretében - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A felhívásra a pályázók június 22-től nyújthatják be konkrét elképzeléseiket. A megfelelő pályázatot benyújtó vállalkozások 1,5 millió és 20 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást

A GINOP egyik kiemelt célja a vállalkozások nemzetközi versenyképességének javítása. A mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatására 5 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre, amelyből a felhívás feltételeinek megfelelő pályázatot benyújtó vállalkozások 1,5 millió és 20 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást kaphatnak.

A kkv-szektor piaci megjelenését támogató konstrukció a vállalkozások külpiacra lépését kívánja elősegíteni a hatékony külpiaci marketing tevékenység támogatásával, a kiállításokon, vásárokon (mint pl. a lengyelországi vagy egyéb franchise expók) való megjelenés elősegítésével, illetve a piaci versenyben való eredményes részvételhez szükséges tudás biztosításával.

Az államtitkár hangsúlyozta: a támogatás eredményeként megvalósulhat a mikro-, kis- és középvállalkozások exportképességének és versenyképességének növekedése, bekapcsolódásuk a helyi, nemzeti és nemzetközi hálózatokba, a szomszédos országokkal való együttműködések fejlődése, valamint a régióval folytatott külkereskedelmi tevékenységek fejlődése is.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében 2012-ben is hirdettek meg hasonló pályázatot, a hatályos szerződéssel rendelkező projektek száma 390, a hozzájuk tartozó szerződéses támogatási összeg pedig mintegy 6 milliárd forint.

A részletes pályázati felhívás és a részletes pályázati útmutató ide kattintva megtekinthető és letölthető.

Támogatás piacra lépéshez

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank