2015.01.30.

Sikeres vállalkozásösztönzési projektek

Elstartolt a “Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” pályázat idei fordulója. Vállalkozókat inspiráló és segítő kezdeményezéseket díjaznak.

A tavalyi év nemzetközi szinten is kiemelkedő sikere után a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2015-ben is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában. A díj elsődleges célja olyan vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezések elismerése, amelyek a vállalkozók ösztönzésére, inspirálására és tevékenységük segítésére irányulnak.

Fotó Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért

A pályázat Európa szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit, továbbá lehetőséget nyújt a pályázóknak, hogy európai szinten megmérettessék magukat, elismerést szerezzenek és promotálhassák tevékenységüket.

A Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul. A díjátadó ünnepségre – amelyre a nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap – az EU soros elnökségét adó Luxemburgban kerül sor 2015 novemberében.

Az elmúlt években több magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Miskolc Holding Zrt. „Anti-Bureau” programját. Továbbá külön elismerésben részesült a Széchenyi Kártya program is.

A Díj hazai történetének eddigi legnagyobb sikerét a tavalyi év jelentette. A Nápolyban megrendezett eredményhirdetésen a Gazdagmami Kft. pályázata átütő sikert aratott, amellyel kiérdemelte a zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett.

A Gazdagmami Kft. 2008 óta segíti a kisgyermekes anyukákat a vállalkozói ismeretek elsajátításában, illetve a vállalkozásindításban. Ingyenes előadásokkal, kapcsolatépítő estekkel, információs anyagokkal segít az anyáknak bemutatni a vállalkozásaikat, példaképeket állítani és más anyákat is inspirálni a vállalkozásindításra. A Díj nyolcéves történetében először fordult elő, hogy magyar céget választottak a legjobbnak.


Az Európai Vállalkozási Díjat hat kategóriában osztják ki:

  • A vállalkozói kedv ösztönzése
  • A vállalkozói ismeretek növelése
  • Az üzleti környezet fejlesztése
  • A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
  • A zöldgazdaság ösztönzése
  • Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

A pályázati kiírás, a jelentkezési lap és az eljárási kézikönyv a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján, további információk  a Díj hivatalos Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján érhető el.

Nevezési határidő: 2015. május 15.

Sikeres vállalkozásösztönzési projektek

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank