2014.11.02.

Ismét lesz Fiatal Vállalkozók hete

Öt napos rendezvényen tárják a fiatalok elé a hazai és a nemzetközi vállalkozási lehetőségeket.

Ahogy a hazai és nemzetközi gazdasági környezet alakulása napról napra próbára teszi hazánk gazdaságát is, úgy van egyre nagyobb szükség arra, hogy egy összetartó, új szemléletmóddal rendelkező vállalkozói kultúra jöjjön létre. Magyarországon a fiataloknak csak egy nagyon kis része, 3,7 százaléka vállalkozik, noha a KKV-szektor adja az ország gazdaságának egyik leglényegesebb elemét. Ezt a szektort kívánja megerősíteni és tovább bővíteni a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), illetve lehetőséget teremteni arra, hogy az érdeklődők közvetlenül is találkozhassanak sikeres vállalkozókkal. Ezért immáron hatodik éve rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét, a Global Entrepreneurship Week világmozgalom keretein belül.

Fiatal Vállalkozók Hete - 2012 Fotó FIVOSZ: Fiatal Vállalkozók Hete

Az országos rendezvénysorozat november 17-én indul és november 21-ig tart. Célja, hogy hidat építsen a vállalkozók és a vállalkozás iránt érdeklődő fiatalok között, ezáltal biztosítva Magyarország gazdasági utánpótlását.

Tavaly országos szinten 7000 fiatal volt kíváncsi a rendezvényre, hiszen komoly vállalatok vezetőitől és sikeres fiataloktól tanulhattak a szakmai programokon. 2013-ban vállalatok sokasága állt a fiatalok mellé, amit jól jelez, hogy az ország GDP-jének 25 százalékát adó vállalatok vettek részt a rendezvénysorozaton előadóként és támogatóként. A programsorozat mára nemzetközi szinten is óriási siker lett, a világ 138 országában rendezik meg évről évre.

Az idei évben, vidéki nagyvárosokban összesen hét helyszínen – Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon – tartanak vállalkozói napokat. Budapesten öt tematikus nap – Szuper Startup Nap, Business Lifestyle Nap, Show Business Nap, Mentor Nap és International Day – keretében tárják a fiatalok elé a hazai és a nemzetközi vállalkozási lehetőségeket, miközben a szervezők karrierépítési tanácsadást tartanak. A résztvevők neves cégek képviselőivel is találkozhatnak, akikhez személyesen fordulhatnak kérdéseikkel vagy kérhetnek tőlük tanácsot.

Az öt nap során a karrier tanácsadás mellett olyan meghatározó gazdasági szereplők támogatják a következő évtized lehetséges üzleti vezetőit, akik sikeresen valósították meg ötleteiket az ország határain belül és túl egyaránt. Az idén előadást tart többek között Kovács ’Kovi’ István felnőtt filmrendező, Gunnar Froh, a WunderCar alapítója, valamint ellátogat megosztani tapasztalatait a résztvevőkkel a „rendszer szemléletű vállalkozás magyar atyja”, Palásti József is. A Fornetti tulajdonosa előadásában többek közt arról fog beszélni, hogyan lehet felépíteni egy országosan, majd globálisan kiterjedt franchise rendszert.

Ismét lesz Fiatal Vállalkozók hete

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank