2014.11.02.

Ismét lesz Fiatal Vállalkozók hete

Öt napos rendezvényen tárják a fiatalok elé a hazai és a nemzetközi vállalkozási lehetőségeket.

Ahogy a hazai és nemzetközi gazdasági környezet alakulása napról napra próbára teszi hazánk gazdaságát is, úgy van egyre nagyobb szükség arra, hogy egy összetartó, új szemléletmóddal rendelkező vállalkozói kultúra jöjjön létre. Magyarországon a fiataloknak csak egy nagyon kis része, 3,7 százaléka vállalkozik, noha a KKV-szektor adja az ország gazdaságának egyik leglényegesebb elemét. Ezt a szektort kívánja megerősíteni és tovább bővíteni a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), illetve lehetőséget teremteni arra, hogy az érdeklődők közvetlenül is találkozhassanak sikeres vállalkozókkal. Ezért immáron hatodik éve rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét, a Global Entrepreneurship Week világmozgalom keretein belül.

Fiatal Vállalkozók Hete - 2012 Fotó FIVOSZ: Fiatal Vállalkozók Hete

Az országos rendezvénysorozat november 17-én indul és november 21-ig tart. Célja, hogy hidat építsen a vállalkozók és a vállalkozás iránt érdeklődő fiatalok között, ezáltal biztosítva Magyarország gazdasági utánpótlását.

Tavaly országos szinten 7000 fiatal volt kíváncsi a rendezvényre, hiszen komoly vállalatok vezetőitől és sikeres fiataloktól tanulhattak a szakmai programokon. 2013-ban vállalatok sokasága állt a fiatalok mellé, amit jól jelez, hogy az ország GDP-jének 25 százalékát adó vállalatok vettek részt a rendezvénysorozaton előadóként és támogatóként. A programsorozat mára nemzetközi szinten is óriási siker lett, a világ 138 országában rendezik meg évről évre.

Az idei évben, vidéki nagyvárosokban összesen hét helyszínen – Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon – tartanak vállalkozói napokat. Budapesten öt tematikus nap – Szuper Startup Nap, Business Lifestyle Nap, Show Business Nap, Mentor Nap és International Day – keretében tárják a fiatalok elé a hazai és a nemzetközi vállalkozási lehetőségeket, miközben a szervezők karrierépítési tanácsadást tartanak. A résztvevők neves cégek képviselőivel is találkozhatnak, akikhez személyesen fordulhatnak kérdéseikkel vagy kérhetnek tőlük tanácsot.

Az öt nap során a karrier tanácsadás mellett olyan meghatározó gazdasági szereplők támogatják a következő évtized lehetséges üzleti vezetőit, akik sikeresen valósították meg ötleteiket az ország határain belül és túl egyaránt. Az idén előadást tart többek között Kovács ’Kovi’ István felnőtt filmrendező, Gunnar Froh, a WunderCar alapítója, valamint ellátogat megosztani tapasztalatait a résztvevőkkel a „rendszer szemléletű vállalkozás magyar atyja”, Palásti József is. A Fornetti tulajdonosa előadásában többek közt arról fog beszélni, hogyan lehet felépíteni egy országosan, majd globálisan kiterjedt franchise rendszert.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank