2014.10.11.

Olcsó devizaforrás

Az Eximbank új hitelprogramokat indít a mikro-cégek, valamint a kis- és középvállalkozások számára.

Az Eximbank idén ősszel új hitelprogramokat indít a mikro cégek és a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára, amelyek révén a határ mellett exporttevékenységet folytató kis cégek is hozzájutnak majd az Eximbank forrásaihoz – mondta el a bank sajtótájékoztatóján Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója. Emellett továbbra is érvényben van az Eximbank exportélénkítési hitelprogramja (EHP), amely iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a 2012-ben 150 millió euró induló kerettel rendelkező programot idén tavasszal egymilliárd euróra emelték, és a bővítésnek nincs felső határa.

Nátrán Roland, Eximbank Fotó Nátrán Roland, Eximbank

Nátrán Roland hangsúlyozta, hogy míg a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja révén a hazai vállalkozások olcsó forintforráshoz, az Eximbank exportélénkítési hitelprogramja révén pedig olcsó devizaforráshoz jutnak.

Az Eximbank hamarosan elindítja a mikrohitel programot, amelyhez az Exim Kártya elnevezésű bankkártya is társul, valamint a kkv-kat segítő versenyképességet javító programot. Az EXIM mikrohitel programja keretében a vállalkozások kedvezményes kamatozású (maximum 4,1%) folyószámlahitel keretet és ehhez kapcsolódó bankkártyát igényelhetnek majd bármely, a hitelprogramban részt vevő hitelintézettől, a likviditási helyzetük kezelésére.

A kedvezményes forrást az Eximbank nyújtja a programban részt vevő hitelintézeteknek, így ösztönözve és támogatva a bankokat, hogy csatlakozzanak a most meghirdetett mikrohitel programhoz, mely lehetőség minden hitelintézet számára nyitott. A vállalkozók a hitelintézetek fiókjaiban igényelhetik majd a kártyát, mely várhatóan ősztől lesz elérhető.

A fedezetlen mikrohitelt az exportőrök, illetve beszállítóik 1 éves futamidőre igényelhetik, megújítási lehetőséggel, minimum 10 ezer euró vagy 3 millió forint, illetve maximum 200 ezer euró vagy 60 millió forint összegben. A hitelkeret összegének 80 százalékára az Eximbank nyújt garanciát. A mikrohitelhez kapcsolódó számláról és kártyáról bármilyen tranzakció kezdeményezhető lesz. 

Olcsó devizaforrás

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank