2014.08.30.

Etikusan és felelősségteljesen az üzleti életben

15. alkalommal ismerik el az üzleti életben etikusan működő cégeket. Szeptember 12-ig lehet jelentkezni az Üzleti Etikai Díjra.

Szeptember 12-ig fogadják azon magyarországi székhellyel rendelkező vállalatok jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2014. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható "Üzleti Etikai Díj" 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.

Üzleti Etikai Díj 2012-es díjazottai Fotó Piac&Profit

Az Üzleti Etikai Díjat 2000-ben alapította László Ervin világhírű filozófus, író és Demcsák Mária, a Piac & Profit Üzleti magazin főszerkesztője. Az elismeréssel minden évben egyszer díjaznak négy hazai vállalatot (nagyvállalat, multinacionális vállalat, középvállalat és kisvállalat kategóriákban), különdíj adását a zsűri dönti el. Üzleti Etikai díjat csak egyszer lehet kapni, a díjat már birtokló cégek jelölését nem fogadják.

Az üzleti etika messze nem jótékonykodást jelent, hanem annak felismerését, hogy egy vállalkozás a társadalmi környezet és az ökoszisztéma szerves része. A cégek zöldülése anyag- és költségmegtakarítással jár, etikus üzletvitelükkel pedig renomét szereznek, amely piaci előnyre konvertálható.

Egy vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot, ha tetteit elsősorban nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról való gondoskodás, más érdekeinek figyelembevétele, valamint a környezet (emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, be tudja illeszteni cselekedetinek célrendszerébe a fenntarthatóság szolgálatát is.

Az Üzleti Etikai Díjat kizárólag pályázat útján lehet elnyerni. A díjra a gazdasági szereplők szakmai szervezetei jelölhetnek tagjaik sorából, valamint vállalatok önmagukat jelölhetik. A jelölés után az Üzleti Etikai Díj  kontroll bizottsága dönti el, mely jelölteket kéri fel pályázat benyújtására.

 

A díjazottak kiválasztásának szempontrendszere

I. A cég etikai magatartása alkalmazottai felé
II. A cég tulajdonosainak etikai magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben
III. Ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás
IV. Társadalmi felelősségvállalás
V. A környezettel szembeni etikus magatartás

Etikusan és felelősségteljesen az üzleti életben

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank