2014.05.17.

Európa legjobb vállalkozásai közt

Megnyílt a pályázat a European Business Awards (EBA) idei versenyén, 11 kategóriában várja az indulókat a nemzetközi zsűri.

A tavalyi évben közel 30 európai ország 17 000 vállalkozása mérette meg magát a European Business Awards (EBA) versenyén. A győztesek összesített árbevétele meghaladta az ezer milliárd, profitja az 50 milliárd eurót, s ezen cégek több mint 2 millió munkavállalót foglalkoztattak. A népes mezőnyben magyar vállalatok is sikerrel szerepeltek az elmúlt években, a díjazottak top 100-as mezőnyében szerepelt a Lipóti pékség, a Biofilter és az NNG is. Május elején megnyílt a pályázat az EBA idei versenyére, 11 kategóriában várja az indulókat a nemzetközi zsűri.

Fotó European Business Awards (EBA)

Az idén 8. alkalommal meghirdetett versengésre számos kategóriában pályázhatnak a cégek, hogy a kontinens legjobbjai közé választhassák be őket. A legjobbakat az európai üzleti szcéna vezető szakemberei, stratégái és döntéshozói választják ki a jelentkezők közül.

A European Business Awards díj sokszínűségét erősíti, hogy több kategóriában, különböző képességek és mutatók kerülnek előtérbe, a dinamizmus, a vállalkozói szellem, vagy a technológiai innovátorok teljesítménye külön-külön kerül összevetésre. „Az elismerésen keresztül lehetőség nyílik arra, hogy minél szélesebb körből merítve megmutathassuk a példaértékű cégeket és cégvezetőket, üzleti modelljeiket, hiszen mindig érdemes tanulni a legjobbaktól” - emelte ki Kalocsai Zsolt, a díjat támogató RSM DTM Hungary Zrt. vezérigazgatója. „Már a megmérettetésen való részvétel is számos előnyt jelent a résztvevő cégek szerint, a nyertesek pedig egyenesen úgy látták, üzleti céljaikat is támogatta az itt elért siker, az irántuk megnyilvánuló magasabb bizalomnak, hitelességnek és ismertségnek köszönhetően.

Deák György, a Biofilter vezérigazgató-tulajdonosa, az EBA díj korábbi nyertese elmondta: „Húsz évvel ezelőtt a cégünk elindításakor remélni sem mertem, hogy egyszer országos hálózatot építünk ki, és mint környezetvédelmi vállalat megkerülhetetlen szereplője leszünk a hazai szerves hulladékokkal foglalkozó szektornak. Az European Business Awards-on elért eredményünk révén szélesebb körben megismertek minket, rengeteg elismerő visszajelzést kaptunk a partnereinktől, és az üzleti szektorból egyaránt. A díj hozzájárult ahhoz, hogy még komplexebben kapcsolódjunk ügyfeleinkhez, közösen gondoljuk át és valósítsunk meg innovatív fejlesztéseket. Emellett magasabb presztízsű cégként könnyebb megtartani kulcsmunkavállalóinkat és a munkaerő „toborzásban” is segítségünkre volt a European Business Awards megbecsülése is, hiszen ismertségünk révén az általunk hirdetett vezetői munkakörök betöltése így vonzóbbá vált.

Tóth Péter, a Lipóti Pékség ügyvezető tulajdonosa szerint a díj segítette a márkájuk építését, az üzleti szférából új szereplők is felfigyeltek vállalkozásukra. A nemzetközi visszajelzés beszállítói körben is megerősítette kapcsolataikat, amely a vevők felé a minőséget erősíti és növeli bizalmukat termékeik iránt. „Az RSM DTM által támogatott, a vállalkozói szellemet elismerő díj megerősítette, hogy helyesen tesszük, amikor mindig újabb kihívásokat keresünk, új célokat állítunk fel. Az elismerések erőt adnak ahhoz, hogy vállalkozóként a napi problémák fölé emelkedjünk és a hosszabb távú célokra tudjunk koncentrálni. A célokat kitűző tulajdonos fontos feladata az is, hogy elképzelését át tudja adni csapatának, hiszen a megvalósítás nagyrészt a jó csapaton múlik.” A díj elnyerése óta a Lipóti Pékség tovább fejlődött, jelenleg már országszerte 200 mintaboltja van, 7 péküzeme működik maximális kapacitással.

A Biofilter a 2012/2013. évi, a Lipóti Pékség a 2011/2012. évi EBA döntőse volt.

Európa legjobb vállalkozásai közt

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank