Szombat
01.02.2014
A weboldalak színei és logói sokat elárulnak egy cégről és annak termékeiről, szolgáltatásairól. Nézze meg, milyen jelentéssel bírnak bizonyos színek a vásárlók számára.
 

A színeknek hatásuk van az emberek benyomásaira, érzéseire – helyes alkalmazásuk pedig pozitív és ösztönző hatással van az oldalon szörföző látogatókra. A márkák által használt legfontosabb színek a piros, sárga, kék, valamint a fekete és fehér különböző kombinációi.

Piros: a figyelem felkeltése. A piros szimbolizálja a szenvedélyt, energiát, ragyogást, gyors kommunikációt és cselekvés-készséget.

Narancssárga: többféle érzéseket is kelthet alkalmazásától függően, mint például spontaneitást és a gyors döntéshozatal benyomását vagy életerő, spontaneitás és erős önértékelés kombinációját. Ezt a színt a web áruházak gyakran használják a vásárlás, fizetés opciókhoz.

Sárga: pozitív energiát, frissességet és kreativitást közvetít. A weboldalon a sárga részek magukra vonják a figyelmet, de nem hat automatikusan pozitívan az értékesítésre. A sárga színt ugyanis gyakran társítják az átveréssel és szándékossággal is.
Jól működik pszichológus és tanácsadó cégek oldalain, ez a kedvenc színe azoknak az embereknek, akik jó tanácsadók, képesek meghallgatni és segíteni.

Zöld: a jólét és presztízs szimbóluma. Kihangsúlyozza a gazdagodás, növekedés utáni vágyat és a lehetőségek maximális kihasználását. A szépségszalonok vagy például bio-boltok weboldalain szintén előszeretettel használják, ugyanis egy erős kapcsolatot sejtet a természettel és egy egészséges életvitellel.

Kék: gyakran használt szín bankok és biztosítók weboldalain. Bizalmat kelt, felelősséget, megbízhatóságot és biztos működést jelent. Remekül működik azoknál a web áruházaknál is, ahol a vásárlók nem tekinthetik meg és vehetik át a megrendelt terméket egy üzletben, csak interneten keresztül tudnak vásárolni.

Szürke: semleges szín, amit ha egy másik színnel kombinálunk, egy kontrasztos hátteret ad. Az elegancia, profizmus és magas minőség szimbóluma. Jól működik a felsőkategóriás, luxus termékeket árusító web áruházak oldalain.

Fekete: egyrészt „időtlenséget” és nagy tapasztalatot jelent, sokat használják kifinomult, szokatlan termékek vagy szolgáltatások promóciójához. Másrészt viszont, a feketét sokan az érzelemmentesség színének tartják, egy erős akaratot, de távolságot is szimbolizálva, ezért a weboldalak takarékosan, csak keveset használják.

-AWH-


népszerű a fórumban

Még nem kelt el a Dairy Queen

This is a really very interesting post. I found lots of interesting information form your site. I really like the post and I love to read your post. Keep doing a great work. I...

5 hozzászólás
utolsó 10.08.2018
Még nem kelt el a Dairy Queen

This is a really very interesting post. I found lots of interesting information form your site. I really like the post and I love to read your post. Keep doing a great work. I...

5 hozzászólás
utolsó 10.08.2018
Franchise trendek 2013-ban

Én ezt ajánlom minden franchise tulajdonosnak: http://vendeglatoprogram.com/termekek/franchise-rendszer Sokkal könnyebb lesz vele a franchise üzletek kezelése.

1 hozzászólás
utolsó 04.02.2016
Az értékváltás szükségessége

Idén is megrendezésre kerül a felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója! A "Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014" konferencia fókuszában a...

1 hozzászólás
utolsó 26.10.2014
Új támogatás innovatív kkv-knak

Az Európai Bizottság szerdán megjelentette a Horizont 2020 keretprogram első pályázati felhívásait!! A pályázati kiírások megtekinthetőek ide kattintva. A Nemzeti...

1 hozzászólás
utolsó 12.07.2014
Fiatal vállalkozók támogatása

Újabb régiókban érhetőek el a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban című pályázat kitöltőprogramjai! 2014. július 1-én a...

1 hozzászólás
utolsó 01.07.2014
Még gyerekcipőben

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2014. január 15-én megrendezésre kerül a HUMÁN-ERŐ-TÉR 2!! Jelentkezési határidő nagyvállalatok és kkv-k számára:...

1 hozzászólás
utolsó 14.12.2013
A hónap végéig nevezhet honlapjával

Kihirdették "Az Év Honlapja" pályázat nyerteseit!! A pályázatra idén 333 nevezés érkezett - a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is a legtöbb pályázat a...

1 hozzászólás
utolsó 08.12.2013