2013.10.17.

Adó- és munkaügyi ellenőrzésre várva

Könyvelési és adószakértők, gyakorló vállalatvezetők segítenek a kkv-k felkészítésében, hogy magabiztossággal nézzenek az ellenőrzések elé.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyre gyakrabban tart adóellenőrzést, és a munkaügyi ellenőrzések száma is szaporodik. A végeredmény szempontjából nem mindegy, hogy hogyan készülünk fel az ellenőrök fogadására, és az is fontos, hogy tisztában legyünk jogainkkal és kötelezettségeinkkel. A Piac & Profit ötödik őszi Kkv-Akadémiáján mindezt gyakorlott szakemberek tanítják.

előadás Fotó Piac&Profit

A konferencia nem csak a gyakorlati üzleti életben azonnal használható információkat, tudásokat ad át a résztvevőknek, hanem lehetővé teszi, hogy a rendezvényen megjelenők egymással is megismerkedhessenek, az „Üzleti kézfogó” program keretei közt és segítségével.

Ma már kockázatelemzés alapján dől el, kit vesz górcső alá a NAV. Sok vállalkozás - gyakran maguk a pénzügyi vezetők is - félelemmel tekintenek az eljárásra.A legjobb, ha a munkáltatót képviselő személy felkészült a vonatkozó szabályozásból, pontosan tudja, hogy milyen dokumentumokat kell összegyűjteni, kezdve a számláktól a munkaszerződésekig. Az ellenőrzés bejelentése és az időpontja között nagyon rövid az idő, így ha akkor kell előállítani visszamenőleg a szükséges dokumentumokat, könnyen hibázhatunk. De még azoknak a vállalatoknak is gondot okozhat az eligazodás a folyamatosan változó (adó)környezetben, amelyek specializált gazdasági szakembereket alkalmaznak „házon belül”.

Nem kisebb stressz a munkaügyi ellenőrzés sem. A legfélelmetesebb, hogy előzetes értesítés nélkül történik, ezért felkészülésre, a munkaügyi dokumentumok utólagos rendezésére nincs lehetőség. Egyet tehetünk: bocsássunk az ellenőrök rendelkezésére minden szükséges dokumentumot betekintés vagy másolás céljára.

A Piac & Profit és a BKIK közös rendezvénye azoknak szól, akik átfogó képet szeretnének kapni az ellenőrzések típusairól és arról is, hogy hogyan lehet felkészülni a különböző vizsgálatokra és elkerülni a kockázatokat. Kiderül, hogy mire van joga az adóhatóság emberének vagy a munkaügyi ellenőrnek. Könyvelési és adószakértők, gyakorló vállalatvezetők segítenek a kkv-k felkészítésében, hogy ne félelemmel, hanem magabiztossággal nézzenek az ellenőrzések elé.

A BKIK IX. Banki, Biztosítási Osztálya és a Piac & Profit közös szervezésében október 22-én megrendezésre kerülő KKV Akadémia főbb témakörei a következők lesznek:

  • Az adóigazgatási eljárás
  • A könyvelőnk felelőssége - és az ügyvezető felelőssége
  • Az adóhatósági képviselet jelentősége
  • Adócsalásból büntetőügy
  • Mérlegen a revízió. Esettanulmányok megtörtént adóellenőrzések alapján
  • Mire kell figyelnünk idén a munkaügyi ellenőrzésekkor
  • Praktikák az adóellenőrzés során
  • A beszállító partnerek ellenőrzése a befogadott számla tartalma és hitelessége érdekében
  • Üzleti kézfogó − a rendezvényen résztvevők ismerkedése egymással

A rendezvény a BKIK Székházban (Budapest, Krisztina krt. 99.) kerül megrendezésre, jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével lehetséges.

Adó- és munkaügyi ellenőrzésre várva

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank