2013.09.21.

Cégátalakulási formák

A cég életében előfordulhat, hogy végig kell gondolni a szervezeti formák, működések változtatását a kedvezőbb gazdálkodási feltételek megteremtése érdekében.

Volt már olyan helyzetben, hogy vállalkozásának cégformája korlátokat állított üzleti tervei véghez vitelénél? Hallott a nagy cégek birodalmából fúziókról, összeolvadásokról, beolvadásokról, szétválásokról, kiválásról, csak nincs tisztában azok gyakorlati hasznosságáról, előnyeiről? Mikor, mire lehet a szervezeti átalakulási formákat előnyösen, célszerűen használni üzleti tervei érdekében? Vagy a cégmegszüntetés adózási, jogi stb. következményeit szeretné megismerni? Ha tudni akar a gyakorlatias részletekről, akkor szeptember 24-én KKV-AKADÉMIA, szakmai konzultáció!

előadás Fotó Piac&Profit

A konferencia nem csak a gyakorlati üzleti életben azonnal használható információkat, tudásokat ad át a résztvevőknek, hanem lehetővé teszi, hogy a rendezvényen megjelenők egymással is megismerkedhessenek, az „Üzleti kézfogó” program keretei közt és segítségével.

Keveset tudunk a gazdasági szervezetek átalakulásának lehetőségeiről, előnyeiről. A KKV-AKADÉMIA rendezvényén hasznos részleteket tudhatunk meg az egyik társasági formából a másikba átalakulások gyakorlati okairól, a fúziók, szétválások előnyeiről, költségeiről, miértjeiről. Megtudhatjuk, mikor van gazdasági célszerűsége a társaságok megszüntetésének, újak alakításának, társulások létrehozásának, tevékenységek külön társaságokba szétszedésének, holdingszerű cégszervezeti rendszer létrehozásának.

Emellett jogászok, adószakemberek, pénzügyi szakértők, gyakorló vállalatvezetők osztják meg gyakorlati és elméleti tudásukat előadások és személyes konzultáció keretében, így tájékozódhatunk az átalakulások azon adózási vonatkozásairól is, melyek alapvetően befolyásolhatják döntéseinket.

---

Program
Cégátalakulási formák az ésszerű működés jegyében – Szeptember 24., Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

9.30−10.00 Regisztráció

10.00−10.40 Nyitóelőadás: Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Előadó: Stieberné Hörcsik Mária könyvvizsgáló, adószakértő, Saldo Zrt.

10.40−11.40 Egyesülés (fúzió): Az összeolvadás és beolvadás (felvásárlás). Mikor és miért válasszuk ezeket az átalakulási formákat. Milyen adózási, jogi vonatkozásai vannak mindkét félre nézve.
Szétválás, kiválás: Mi a különbség a kettő között? Mikor érdemes elválásban gondolkodni. Mi az ára?
Vállalati forma átalakítása: Miért és mikor éri meg vállalakozási formát változtatni? Egyszerűbből a bonyolultabb formába és a bonyolultabból az egyszerűbbe átalakulás tudnivalói.
Előadó: Dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, Nehéz-Posony Ügyvédi Iroda

11.40−12.00 Konzultáció és kávészünet

12.00−12.40 Előnyös szervezeti formák nemzetközi megoldáscsokorban. Érdemes kitekintenünk, főleg az adózási vonatkozások miatt határainkon túlra, amikor szervezeti átalakulásban gondolkodunk.
Előadó: Dr. Magyar Csaba jogi igazgató, Crystal World Wide Ltd.

12.40−13.40 Konzultáció és ebédszünet (benne 20 perc Üzleti Kézfogó)

13.40−14.40 Megszűnés: Csőd-, felszámolási eljárás, végelszámolás. Mikor melyiket használjuk, válasszuk, milyen jogok és kötelességek járnak együtt ezekkel a megoldásokkal?
A vagyonmérleg jelentősége. Érdemes-e átértékelni a vagyonunkat? Milyen költségvonzatai vannak vagyonunk megjelenítésének a könyveinkben?
Előadó: Dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, Nehéz-Posony Ügyvédi Iroda

14.40 Konzultáció az előadókkal

14.50−15.20 Üzleti kézfogó − a rendezvényen résztvevők ismerkedése egymással. (Szervezett rendszerben, névjegycserével.) Kétszer 20-20 perc a programon belül (ebédszünetben és a rendezvény végén).

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank