2013.02.18.

Ne üljön otthon

A nemzetközi piacokon való megjelenés kifizetődő a kis-és középvállalkozások számára.

A siker valószínűsége kétszer magasabb a nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó kis-és középvállalkozások (kkv-k) esetén, mint az azonos méretű vállalkozásoknál, amelyek csak a nemzeti piacon aktívak. A DHL Express megbízásából, az IHS által készített tanulmány 410 kis- és közepes méretű (max. 50 millió euró árbevételű) vállalat megkérdezésével készült és azok nemzetközi terjeszkedését, illetve annak tendenciáit volt hivatott felmérni.

tanácsadás

A tanulmányból az is kiderül, hogy a fejlődő országok a legaktívabbak a nemzetközi piacokon és ügyfeleik 70%-a fejlett országokból származik.

Egy országhatárokon átnyúló terjeszkedés előnyei közül az egyik legfontosabb, hogy a piacra való belépéssel jelentős nemzetközi figyelemre tehet szert a vállalat. További előnyök a nemzetközi know-how és technológia, az innováció és az értékes gyakorlatok, amik a hazai piac számára is előnyt jelenthetnek és adott esetben adaptálhatók.

Fékezhetetlen fiatalok

A kutatás egyre gyorsuló globalizációs folyamatokat és erősödő nemzetközi figyelmet mutatott ki a kis- és közepes vállalkozások körében. Azok a kkv-k, amelyeket az elmúlt 5 évben alapítottak, nagyobb eséllyel indulnak el a nemzetközi üzleti tevékenység irányába, mint az idősebb vállalatok; és teszik ezt annak ellenére, hogy üzletük számára kevesebb idő állt rendelkezésre a növekedéshez. Az elmúlt három évben átlagon felül teljesítő vállalkozások többsége pedig tervezi, hogy a következő három évben tovább emeli az export szerepét a forgalomban, a bizonytalan gazdasági környezet ellenére is.

A tanulmány rámutat azonban arra, hogy a nem megfelelő infrastruktúra az üzleti hatékonyság csökkentésén keresztül korlátozza a versenyképességet, és a kkv-k jobban megküzdenek az infrastrukturális nehézségekkel, mint a jobb erőforrásokkal rendelkező nagyvállalatok. – „A kutatás is alátámasztja azt a tapasztalatunkat, hogy a kisvállalkozások sok esetben nem rendelkeznek kifejezetten a logisztikai feladatok elvégzésre dedikált erőforrással. A felmérés ajánlása szerint a versenyképesség növelése érdekében a kkv-knak szükségük lenne megbízható és friss adatbázisokra is” – mondta el Bándli Zoltán, a DHL Express kereskedelmi és marketing igazgatója. Ezen kívül a kkv-k legnagyobb problémáit még a külföldi piacok ismeretének hiánya, a magas vámköltségek, és a nemzetközi partnerekkel való kapcsolatépítés jelentik.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank