Kék Elefánt

logó
Információk a mester-franchise rendszerről
Leírás a mester-franchise rendszerről

A Kék Elefánt (Modry Slon) vállalat főtevékenysége személyre szóló könyvek kiadása és forgalmazása, célja pedig az olvasás – minél szélesebb körben történő - népszerűsítése.

A kiadó 1998-as megalapítása óta többtucat eredeti ”személyes” könyvet adott ki, saját forradalmi rendszere alapján írva és gazdagon illusztrálva, melyek közül minden egyes darab bestseller lett. A Kék Elefánt 2001-ben adta ki ”Motanice” (Gubanc) nevű oktatást támogató játékát, amit a szakértők hamar a ”Leghatékonyabb Oktatójátékká” választottak. 2004-ben a Motanice az ”Év Innovációja” díjat is bezsebelhette, eladott példányszámban olyan egyéb bestsellereket megelőzve, mint pl. a Harry Potter.

Az első hangos könyv, a ”Havran Tik” 2006-ban jelent meg – ez egy olyan, személyre szabható történetet mond el, mely során 250 fiú és 250 lány karakter közül választhat az olvasó (hallgató) és adhatja hozzá a Havran Tik történethez. Ugyanebben az évben a Kék Elefánt elindította az olvasást a gyerekek körében népszerűsítő ”I’m reading” (Olvasok) kezdeményezést, melyet a Cseh Kutatóintézet és a Cseh Oktatási Minisztérium is a legmotiválóbb projektként értékelt az olvasás támogatásához.

2010 óta a kiadó több amatőr írót és illusztrátort is felkért, hogy vegyenek részt olvasást népszerűsítő projektjeikben. A cél, hogy közelebb kerüljenek a ”legkisebb” olvasókhoz és megmutassák nekik az írott szöveg varázsát.

Egy Kék Elefánt kiadóvállalkozás üzemeltetésének koncepciója a franchise modellre épül. Bárki, aki megfelel a feltételeknek, licence tulajdonossá válhat, részt vehet a kiadó növekedésében és küldetésében. Jelenleg közel 100 Kék Elefánt franchise kiadó működik Csehország, Lengyelország és Szlovákia piacain.

A cseh piacon 16 éve van jelen a Kék Elefánt, mely során a vállalat folyamatos fejlődést könyvelhetett úgy az értékesítésekben, mint partnerhálózatának fejlesztésében. Utóbbi sikerének egyik legfontosabb összetevője, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a meglévő és jövőbeli franchise partnerek megközelítésére. "Az elmúlt 16 év, a franchise partnerekkel való együttműködés, valamint a sikeres belföldi (országos lefedettség) és nemzetközi expanzió során szerzett tapasztalattal mindig megtaláljuk a franchise átadó és átvevő szempontjából is legmegfelelőbb együttműködési formát."

Saját üzletek

1 (Opava, Cseh Köztársaság)

Franchise és mester-franchise üzletek

Cseh Köztársaság – 32, Szlovákia – 2, Lengyelország – 50

Kép egy outletről
Kék Elefánt
Információk a mester franchise-ba vevőknek
Támogatás mester franchise-ba vevőknek
 • A személyre szóló könyvek, kapcsolódó prezentációk nyomtatására és végleges kialakítására vonatkozó teljes know-how
 • Termékek leszállítása a vásárlóknak történő értékesítéshez
 • A személyre szabott könyvek megalkotásához szükséges technológia biztosítása (a könyvek mindig 100 százalékos minőségben kerülnek forgalomba)
 • Piaci tanácsadás a sikeres működéshez
 • Promóciós anyagok és átfogó portfólió
 • Ingyenes szolgáltatás és tanácsadás
Minimális beruházás összege
 • Mester franchise (MF) díj: 10.000 € - tól (a terület és lakosság függvényében)
 • Teljes beruházás (beleértve a MF díjat is): nagyjából 15.000 €
Alapvető elvárások a mester franchise-ba vevővel szemben

Az együttműködés nem igényel speciális készségeket vagy magas kezdeti befektetést.

 • Technikai támogatás és közreműködés a személyes könyvek nyomtatásában és összeállításában az előírások alapján;
 • Szoros együttműködés a franchise központ szakosodott munkatársaival a technikai, marketing és szakmai kérdésekben, szolgáltatásokban.

Kiket keresünk?

 • Partnereket, akik hisznek abban, hogy személyre szóló könyveken keresztül a gyermekek megtalálhatják, felfedezhetik az írott szöveg varázsát;
 • Erős partnereket, akik képesek sikerre vinni vállalkozásukat a piacon.
Információk a mester-franchiseba adóról
Modry Slon s.r.o.
746 01 Opava, Nám. Osvoboditelů 6/7; Cseh Köztársaság
mhalfar@profitsystem.cz
modryslon.cz
A jelentkezők kapcsolattartója

Marek Halfar (kapcsolattartás nyelve: angol, cseh, lengyel)

Tudjon meg többet
Amennyiben további információt szeretne megtudni a franchise ajánlatról, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, ami közvetlenül a franchise hálózathoz kerül elküldésre.
Vezeték és keresztnév *
Város *
Telefon *
E-mail *
When you see this field leave it empty

A katalógusban található adatok a rendszerek, hálózatok tulajdonosaitól származnak. Minden jelölt vagy jelentkező mielőtt aláírna egy megállapodást kérjük ellenőrizze, hogy az adott ajánlat mennyire vonzó a számára, illetve az e a legvonzóbb. A szerkesztőség fenntartja a jogot és törekszik arra, hogy ellenőrizze a katalógusban szereplő adatok hitelességét. Amennyiben olyan adatot, információt talál, ami helytelen vagy nem felel meg a valóságnak, kérjük lépjen kapcsolatba a szerkesztőséggel.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank