2012.02.05.

Franchise előnyök az átadó számára

A franchise lehetséges megoldás egy hálózat, annak termékeinek vagy szolgáltatásainak gyors és intenzív fejlesztésére, megvalósítására.

1. A franchise, franchising lehetőség a rendszergazda számára, hogy tovább építse és optimalizálja értékesítési csatornáit, ezáltal erősödjön a piacon és mindezt jelentősebb befektetés nélkül. Ez széleskörű márka -és termékmegjelenést is jelent számára, jobb értékesítési adatokat. A franchise szerződés tartalmazza a hálózat átvevőinek azt a kötelezettségét, hogy az átadótól közvetlenül vagy egy általa meghatározott beszállítótól vásárolják a termékeket, alapanyagokat.

2. Fontos, hogy a franchise további bevételi forrást is jelent az átvevők által fizetett franchise díjaknak köszönhetően. Ez nem csak az üzleti megjelenés és a know-how megvásárlását (licence -vagy kezdeti franchise díj) jelenti, de a havi franchise díjat is (folyamatos franchise díj), ami az átvevőnek nyújtott folyamatos támogatás díját jelenti. Érdemes megjegyezni, hogy esetenként ezeket a díjakat a termékek – amik az átadó szolgáltat franchise átvevőjének – árai tartalmazzák. Ez azért jó megoldás, mert az átvevő akkor is tud csatlakozni az üzleti koncepcióhoz, ha nincs elég kezdőtőkéje, valamint megakadályozza viták kialakulását a franchise díjazás mértékéről.

3. Az átvevők egyéni vállalkozók, akik a saját tőkéjüket fektették bele vállalkozásukba, ezért jobban elkötelezettek az üzlet mellett, mint a személyzet vagy munkavállalók.

4. Alacsonyabb marketing költségek, ugyanis a franchise lánc tagjai járulékot fizetnek egy közös reklám és promóciós alapba, egyéni reklámtevékenység helyett vagy mellett.

5. Azért is profitáló az átadói pozíció, mert az átvevők önálló vállalkozók, akik felelősséggel tartoznak tevékenységükért. Ezért a végső fogyasztók felé nekik kell ügyfél- és vevőszolgálatot nyújtani bármilyen probléma esetén, ugyanakkor, a vásárló magában az egész láncot, az összes egyéni outletet magába foglaló márkát könyveli el, így vagy úgy.

6. Végül, de nem utolsó sorban a frachising a munkaerő felvétel és a személyzet irányításának a terhét is leveszi a válláról, hiszen ezek az átvevő kötelezettségei közé tartoznak.

Tanácsadás, PROFIT franchise services

Franchise előnyök az átadó számára

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank