Amerikai franchise márkák a magyar piac nyomában

Az EGS évtizedek óta foglalkozik az USA-ban bizonyított franchise márkák bevezetésével Európában. 8 hálózat is érdeklődik Magyarország iránt.
 

Az EGS vállalatot az alábbi elvek vezérlik a képviselt franchise márkák kiválasztásában:

  • a franchise rendszerben üzemeltetett egységek magas rentabilitása,
  • a franchise partnerek/egységek számának folyamatos növekedése,
  • az USA-ban tapasztalható nagy verseny ellenére is magas árrés,
  • jó képzési, támogatási rendszer és marketingeszközök,
  • versenyképes megtérülést biztosító pénzügyi modell.

Az EGS jelenleg 8, az Egyesült Államokban már bizonyított franchise koncepcióhoz keres franchise partnereket Magyarországon:

Arby’s – amerikai szendvicsbár, a világ legnagyobb ”high-end” szendvicseket kínáló hálózata. A márka összesen több mint 3400 helyszínen van jelen az Egyesült Államokban, Kanadában, a Közel-Keleten és Törökországban. A vállalat ügyfelei több mint 50 éve választhatnak a kézzel készített óriás szendvicsek, változatos és gazdag ételek és finom desszertek közül. Az Arby’s a gyorséttermek és prémium éttermek közé pozícionálja magát, a hálózat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ételek a legjobb minőségű húsokból és egészséges alapanyagokból készüljenek. A jövőbeli franchise partnernek Magyarországon legalább 10 Arby’s étterem megnyitásához elegendő tőkével kell rendelkeznie.

Dairy Queen - Amerikai stílusú családi étterem és cukrászda egyben. A 75 éves hagyományokkal rendelkező hálózathoz immáron 6800 franchise rendszerben működő étterem tartozik az Egyesült Államokban és további 28 országban. A DQ éttermek széles termékkínálatában megtalálhatók különböző hamburgerek (a legismertebb közülük a „lángszóró” Grill Burger), snack-ek, csirkeszárnyak, hot-dogok, tortillák, szendvicsek és saláták is, de az étteremlánc elsősorban az édességeire építette reputációját – a márka elsősorban sokféle fagylaltjának, süteményeknek és turmixoknak köszönheti népszerűségét. Amiért a vásárlók napról-napra ellátogatnak a DQ éttermekbe, az elsősorban a csavaros fagyalt, a gyümölcsös shake-ek, valamint a desszertek, beleértve a világhírű Blizzard fagylaltkülönlegességeket vagy a MooLatte kávéalapú italokat.

Denny’s – igazi amerikai típusú étteremlánc amerikai konyhával. A Denny’s a világ legnagyobb, asztali kiszolgálással rendelkező étteremhálózata, amely 1750 étteremmel képviselteti magát az Egyesült Államokban és további 13 országban. Az étteremlánc minden fogyasztói csoport mellett elkötelezett, igyekszik megszólítani úgy a fiatalokat, mint a családokat vagy időseket. A Denny’s immáron 60 éve van jelen a vendéglátásban, éttermei 32 millió vendéget szolgálnak ki évente. A Denny’s szintén multi-unit franchise átvevőt keres Magyarországon, a jövőbeli partnernek 5 étterem megnyitásához elegendő tőkével kell rendelkeznie.

Grimaldi’s – A pizza világában már-már kultusz járja körül a Grimaldi’s pizzériákat. A márka küldetése, hogy a legjobb pizzát kínálja vendégeinek egy előkelő, mégis alkalmi és családközpontú pizzériában. Az Egyesült Államokban a Grimaldi’s a legtöbb díjjal kitüntetett pizzéria, a márka bezsebelte már többek közt a ”Legjobb Pizza”, ”Legjobb Ízvilág”, ”Legjobb Pizzéria” és (egyedüli pizzériaként) a ”Five Star Diamond” elismeréseket is. Az amerikai Restaurant Business szaklap is kiemelte értékelésében, hogy az egyedi koncepciónak és minőségi termékeknek köszönhetően, a Grimaldi’s kiemelkedik a kisebb méretű, gyorsan növekvő étteremláncok közül.

Lawry’s – prémium kategóriás étterem és steak house. A Lawry’s egy kultikus amerikai étteremlánc, melynek egységeiben ötcsillagos menüket (előételek, steakek, tenger gyümölcsei, desszertek) szolgálnak fel a pincérek ezüst tálcákon. A családi vállalkozásként alapított vállalat 90 éves hagyománnyal rendelkezik, az éttermek átlagos alapterülete 900 m2. A Lawry’s éttermekkel jelenleg elsősorban Ázsiában találkozhatunk az Egyesült Államokon kívül – a hálózat Japánban, Dél-Koreában, Tajvanban és Kínában vetette meg a lábát ez idáig.

PJ’s Coffee of New Orleans – kávézólánc, melyet Phyllis Jordan alapított 1978-ban, New Orleansban. Jordan a kávéipar egy igazi úttörője volt, aki bebizonyította, hogy a jobb minőségű kávébab, a kávéfőzés technológiája és a kávékészítés művészete melletti elkötelezettség jelentős hatással vannak a kávézók népszerűségére és az üzleti eredményekre is. Ennek megfelelően a PJ’s kávézók számos, a legjobb minőségű arabica kávészemekből készült meleg, hideg és fagyasztott kávés italokat, bio-teákat és reggeli süteményeket kínálnak. A hálózat jelenleg 65 kávézót számlál az Egyesült Államokban.

Sky Zone – fedett trambulin játszótér. A koncepció a szórakoztató fitnesz kategóriába tartozik, ugyanis a Sky Zone minden korosztály számára kínál szórakoztató, egyben átmozgató időtöltést. A világ legnagyobb, trambulin park hálózata több mint 100 helyszínen van jelen az Egyesült Államokban, Ausztráliában, franchise partnerek révén Kanadában, Mexikóban, Chilében, Kuvaitban, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Királyságban. A Sky Zone egészséges és aktív szórakozást kínál vállalati, iskolai, születésnapi és csoportos rendezvényekhez is.

The Titled Kilt – több mint egy étterem, és több mint egy sportbár. Szórakozást és jó hangulatot garantálnak a hálózat egységei, ahol a vendégek sporteseményeket tekinthetnek meg, hideg sört ihatnak, és együtt lehetnek barátaikkal. A menü gerincét a több mint 30 csapolt sör, koktélok, sült csirke szárny, hamburgerek és saláták széles választéka alkotja. Az éttermek megjelenésükben emelkednek ki igazán a többi vendéglátóegység közül, köszönhetően a híresen lenge egyenruhában felszolgáló Titled Kilts lányoknak.

--
Amennyiben valamelyik franchise ajánlat felkeltette érdeklődését, akkor kérjük figyelje a folyamatosan frissülő franchise katalógust további információkért vagy kérjen részletes tájékoztatást e-mailben.