KFC étterem első ízben 1987-ben nyitotta meg kapuit Kínában, a Tiananmen tér közelében, amivel a Yum Brands az első nyugati gyorséttermi vállalat lett, amely sikeresen jelent meg az országban.
Hétfő
28.12.2015
A Dalai Láma rosszallása sem tartotta vissza a KFC étteremláncot attól, hogy megnyissa első gyorséttermét Tibetben.
 

A KFC (és többek közt a Pizza Hut, valamint Taco Bell) márkákat tulajdonló Yum! Brands vállalat azon ötlete, hogy Tibetben bővítse csirkés márkája köré épített étteremhálózatát onnan jött, hogy egy sor regionális botrány és marketing hiba rontotta a KFC eredményét a Tibetet is magába foglaló kínai régióban. A Yum Brands kínai divíziója átszervezésekkel és üzletnyitásokkal próbálja ellensúlyozni a csökkenő értékesítéseket egyik legnagyobb piacán, középtávon pedig még több franchise partner bevonása és a jelenlegi 6.900 étterem (amiből 4.900 KFC) közel háromszorosára, 20 ezer egységre növelése a cél. Ennek részeként nyílik a tibeti étterem is a fővárosban, Lhászában, várhatóan 2016 közepén.

A KFC valójában már több mint egy évtizede előállt a tibeti megjelenés gondolatával, azonban akkor végül úgy nyilatkoztak a vállalat részéről, hogy „gazdaságilag nem volt ésszerű belépni a régióba”, valamint – sok érdekvédő csoport mellett – Tibet spirituális vezetője, a Dalai Láma is rosszallását fejezte ki a Yum Brands terveit illetően. Az amerikai Yum azonban már egy ideje további növekedési lehetőséget keresett Kínában, és a választ a KFC éttermek, a régió kisebb és kevésbé fejlett városaiba történő eljuttatásában találta meg – amibe pedig kiválóan illeszkedik Tibet is.  

Mielőtt a KFC a tibeti megjelenés mellett döntött volna, már volt néhány gyorsétterem lánc Tibetben, mint pl. a Dicos” – mondta el az első, 540 négyzetméteres lhászai KFC-nek otthont adó bevásárlóközpont menedzsere, utalva a számos helyen jelenlévő kínai (szintén csirkés) étteremláncra. „A tibeti fogyasztók elfogadják a rántott csirkét és a hamburgereket is.” Mindenesetre a KFC már most tibeti ”lábnyomának” szélesítését tervezi egy 4,67 hektár alapterületű hűtőház formájában, ami Lhásza külvárosában épülhet fel, és a régió jobb ellátását hivatott biztosítani.

KFC étterem első ízben 1987-ben nyitotta meg kapuit Kínában, a Tiananmen tér közelében, amivel a Yum Brands az első nyugati gyorséttermi vállalat lett, amely sikeresen jelent meg az országban. A KFC éttermek, az amerikai berendezéssel és dizájnnal tisztább és jobb minőségű vendéglátóhelyek látszatát keltették, mint a helyi étkezdék, így hamar ikonná váltak az étterembe egyébként ritkán járó fogyasztók szemében. 


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013