2015.12.16.

Magyarországra is megérkezhet a Ship Center

A lengyel márka a brit, német, cseh és szlovák piacok mellett Magyarországon is fejlesztené csomagszállító és nyomdai szolgáltatásokat kínáló hálózatát.

A Ship Center logójával ellátott helyszíneken az ügyfelek egyszerűen adhatnak fel csomagokat, illetve rendelhetnek nyomdai és kapcsolódó üzleti szolgáltatásokat, mint például bélyegző-, névjegykártya készítés, szórólap nyomtatás, 3D nyomtatás, topográfia, grafikai tervezés vagy virtuális iroda szolgáltatás. A helyszínek forgalmának legnagyobb része – átlagosan 60% – a csomagszállítás szolgáltatásból származik, azonban a franchise átadó véleménye szerint az arányok hamarosan kiegyenlítődnek a közelmúltban bevezetett termékfejlesztéseknek köszönhetően. A csomagszállító szolgáltatások megrendelhetők a hálózat helyszínein és online is. A franchise partnerek által realizált árrés 40 és 80 % között van.

Ship Center helyszín Fotó Ship Center

A 2013-ban, Lengyelországban alapított Ship Center jelenleg 36 helyszínen van jelen hazájában és 1 helyen már a Cseh Köztársaságban is megnyitott. Az összes outlet közül mindössze 1 egység van vállalati tulajdonban, a többit független vállalkozók üzemeltetik franchise licence alapján.

A Ship Center vállalat számára a kezdetektől fogva egy franchise hálózat kiépítése és fejlesztése jelenti a növekedés kulcsát, aminek eredményeként hazájában már 35 franchise helyszínt számlál, valamint az első külföldi Ship Center is megnyitotta kapuit a Cseh Köztársaságban. A franchise forma lesz a jövőbeli terjeszkedés alapja is, a hálózat a jövő évben – a meglévők fejlesztése mellett – újabb piacokat hódítana meg, a célországok között van Magyarország is.

A lengyelországi tapasztalatok alapján egy Ship Center helyszín kialakítása nagyjából 1,5 millió forintos beruházást jelent, ami mellett egy 25-50 négyzetméter alapterületű üzlethelyiségre van még szükség egy legalább 20 ezer lélekszámú településen. A franchise partnerek csatlakozhatnak a hálózathoz egyszerűen a csomagszállítás és a nyomdai szolgáltatások már működő üzletük szolgáltatásai közé emelésével is, ez esetben a befektetés kb. 300 ezer forintban maximalizálódik. A franchise központ adatai alapján a partnerek befektetése 9 és 16 hónap között térül meg. 

Magyarországra is megérkezhet a Ship Center

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank