A Normbenz Magyarország a hazai üzemanyag-kiskereskedelem öt legnagyobb szereplőjének egyike, érdekeltségébe tartozik a 74 magyarországi és a 19 szlovákiai Lukoil benzinkút.
Szerda
2015.12.02.
Újabb benzinkút-hálózattal kötött megállapodást a Spar. Az OMW után a Lukoil töltőállomásokon is üzleteket nyithat az élelmiszerlánc.
 

Az OMV után a Lukoil kutakon is üzleteket nyit a Spar – jelentette be a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Normbenz Magyarország Kft. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint első lépésben három Lukoil töltőállomáson nyílik élelmiszerbolt: Budapesten, Diósdon és Tatabányán. Az üzletnyitásokat a jövőben továbbiak követhetik.

A Spar Magyarország a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem meghatározó szereplője, több mint 400 saját üzemeltetésű áruháza van, és mintegy 60 franchise-rendszerű üzletet működtet partnereivel. A cég 2013-ban nyitotta első benzinkúti üzletét egy budapesti OMV töltőállomáson, amelyet 2015 elejéig további négy követett. Az idén tovább bővítették az egész évben éjjel-nappal nyitva tartó Spar expresszek számát, jelenleg 45 OMV-kúton üzemelnek ilyen boltok.

A Spar Magyarország szeptember elején közölte, hogy emelkedő árbevétellel és a tavalyi veszteség után nyereséggel számol az idén. A cég árbevétele 2014-ben 400 milliárd 300 millió forint, vesztesége pedig 18 milliárd forint volt. 2015-ben 410 milliárd forint fölötti árbevételt tervez elérni.