Franchise egy magasabb életszínvonal eléréséért

Az MBI Franchise koncepció értelmében minden csatlakozó franchise partner kizárólagossággal rendelkezik saját területén, valamint élvezheti a rendszer további előnyeit, mint a Backoffice és egy Franchise Manager komplex és folyamatos támogatása, szakmai konzultációk, modern, ügyfélorientált IT rendszer, az iroda kialakítása és berendezése, széles termékpaletta, marketingtámogatás, nemzetközi szakmai és kommunikációs képzések.
Hétfő
2015.10.05.
Még az idén öt, 2020-ig pedig további 25 franchise iroda megnyitását tervezi Magyarországon a pénzügyi és Lifestyle tanácsadást kombináló MBI.
 

Az MBI egy nemzetközi pénzügyi tanácsadó cég, amely több mint 25 éve ugyanazon név alatt és ugyanazzal a tulajdonossal van jelen a magyar piacon. Az osztrák központú vállalat 2008-ban Lifestyle-szolgáltatásokkal bővítette profilját, amely a pénzügyi szolgáltatások mellett az ügyfelek teljes körű kiszolgálását és a hosszú távú kapcsolatok építését segíti. A termékkibocsájtóktól független vállalat megalkotta egyedi franchise rendszerét, nemrég pedig az MBI Store Franchise koncepciója is megérkezett Magyarországra. A Franchise lehetőségről és koncepcióról kérdeztük Zsadony Márta Managing Director-t.

Az MBI több mint 25 éve kínálja szolgáltatásait Közép-Európában. Minek a hatására döntöttek a Franchise rendszer kiépítése mellett 2014-ben?
Egy modern és korszerű Lifestyle értékesítési rendszert szándékozunk felépíteni, ahol a Franchise Partnereknek lehetőségük van arra, hogy saját vállalati értéket hozzanak létre maguknak és családjuknak.

Hogyan látják a pénzügyi tanácsadás és Lifestyle szolgáltatások piacát Magyarországon?
Különösen független pénzügyi tanácsadóként, még mindig folyamatos fejlődést tapasztalunk, ezért is vettük fel a Lifestyle Passport szolgáltatásaink közé a Sziget Fesztivált.

Összesen hány partner bevonását tervezik Magyarországon? Mikorra tervezik elérni ezt a célt?
A cégcsoport víziója, hogy 2020-ig 30 sikeres Franchise Iroda működjön. Az idei évben 5 Franchise Partner bevonását tervezzük, jelenleg 1 Franchise Iroda működik (1095 Budapest Lechner Ödön fasor 1.-2. szám alatt), ez a központi „Flagship” irodánk. Hamarosan további 3 iroda nyílik, 2 Budapesten és egy Fejér megyében.

A magyar piac mennyire tud integrálódni a régiós gazdasági és üzleti kapcsolatokba? A Franchise Partnerek mennyire vannak a határok közé szorítva?
A cégünk nemzetköziségét eddig is előnyként használta, ez most sem lesz másképp. A magyar piac integrációja összességében nehezen működik, mivel a helyi (magyarországi) szabályozások, törvényi kötelezettségek igencsak megnehezítik az ilyen irányú törekvéseket. A Franchise Partnereink nincsenek határok közé szorítva, ahol a cégcsoportunk képviselteti magát, ott természetesen lehetőség nyílik partnereiknek az expandálásra.

Pontosan miből áll össze egy Franchise Iroda elindításához szükséges befektetés?
A cégcsoportunkban egységesen, mindenhol 7000 euróba kerül a Franchise jog, ehhez a továbbiakban kb. 15.000 euró kiadás adódik, mely az iroda arculatának, technológiájának, illetve az iroda kialakításnak a költsége. (Ez utóbbi természetesen az iroda nagyságától, jellemzőitől függ).

Kiknek ajánlja és kiknek nem a Franchise Partnerré válást? Milyen az ideális Franchise Partner profilja?
Olyan vállalkozó szemlélettel rendelkező embereknek ajánljuk, akik hosszútávra terveznek, szeretnének esetleg egy családi vállalkozást csinálni, illetve akik egy nagy, kiváló brand- és háttértámogatással működő rendszer tagjai szeretnének lenni.
Azoknak nem ajánljuk, akik rövidtávon gondolkoznak, illetve akik nem szeretnének operatív részesei lenni a saját cégük működésének. És talán a legfontosabb, akik csak azzal a tőkével rendelkeznek, ami az elindításhoz elegendő.
Az ideális Franchise Partnert a cégünk egy igen komoly kiválasztási rendszer során határozza meg, ehhez hívtuk segítségül a Thomas International szakmai segítségét.  Összességében bárki lehet jó partnerünk, aki a fent említett dolgoknak megfelel, és közösen lehet vele gondolkozni. Nem határoztunk meg ”tökéletes katonát”, mert nem szeretnénk senkit sem kizárni a rendszerünkből, legalábbis a tárgyalási folyamat kezdetén.


népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.