A Studio Figura franchise jelenleg 720 helyszínen működik szerte a világon.
Szerda
2015.07.22.
A Studio Figura alakformáló szalonhálózat folyamatosan bővül a nemzetközi piacokon. A franchise már Magyarországon is elérhető.
 

A Lengyelországban alapított Studio Figura márkanév mögött több mint 10 éves tapasztalat, világszerte 720 iroda, valamint saját gyártású alakformáló gépek, felszerelés (Roll-Shaper®, Vacu-Shaper®, Infra-Shaper® Swan) és étrend kiegészítő termékek állnak. „A nők a világ minden táján ugyanazzal a vággyal rendelkeznek, méghozzá, hogy jól nézzenek ki, valamint egészségesek és boldogok legyenek. Mindezt egy kényelmes és barátságos légkörben, professzionális szolgáltatásokkal és kezelésekkel szeretnék elérni. A Studio Figura pontosan ezt teszi lehetővé” – mondta el egy sajtónyilatkozatban a vállalat.

Csak a tavalyi évben rengeteg alakformáló szalont nyitott a Studio Figura, olyan piacokkal egészítve ki hálózatát, mint az Egyesült Királyság, Írország, Moldova, Ukrajna, Ciprus és Franciaország. A számos meghódított piac ellenére a hálózat a jövőben még intenzívebb expanziót tervez, többek közt a közép-kelet-európai régióban – így Magyarországon is olyan partnereket keres a Studio Figura, akik franchise rendszerben, egy erős és biztos háttértámogatás mellett kívánják elindítani saját alakformáló szalonjukat.

A jövőbeli franchise partnereknek 12 és 50 ezer euró közötti (kb. 3,7 – 15 millió forint) tőkével kell rendelkezniük a befektetéshez, ami elsősorban a helyszín méretétől és felszerelésétől, berendezésétől függ – a Studio Figura szalonok általában 50-100 négyzetméteren kerülnek kialakításra. A franchise partnerek működési költségeinek részét képezi még a 300 euróban meghatározott éves franchise díj, ami a partner helyszínén biztosított teljes körű támogatás és oktatás fedezésére szolgál.

Sok más franchise hálózattal ellentétben, a Studio Figura partnereinek nem kell releváns szakmai tapasztalattal rendelkezniük, ugyanis a franchise együttműködés magába foglal minden – a franchise partnereknek és a személyzetnek szóló – kötelező és speciális képzést. „A tanfolyamokon, képzésen résztvevők számára, annak sikeres elvégzésekor egy bizonyítvány kerül kiállításra, amely igazolja, hogy rendelkeznek a magas színvonalú szolgáltatásnyújtáshoz szükséges ismeretanyaggal. Tudjuk, hogy a berendezés (még akkor is, ha az a legmagasabb minőségű) önmagában még nem elég egy prosperáló üzlethez. Ezért készek vagyunk átadni minden tapasztalatot és tudást, hogy a partnerek egy sikeres és jövedelmező vállalkozást vezethessenek” - emelte ki a vállalat.

Bár a franchise partnerekkel szemben nincs semmilyen különösebb elvárás, mégis a Studio Figura franchise lehetőség elsősorban inkább nőknek szól. „Olyan 30 és 65 év közötti vállalkozó nőket keresünk, akik mindig arról álmodtak, hogy saját fitnesz/alakformáló szalonjukat vezessék, és akik pénzügyileg is függetlenek szeretnének lenni” - fogalmaztak a közleményben.

A fent már említett piacokon kívül a franchise hálózat jelen van még Svédország, Norvégia, Litvánia, Lettország, Oroszország, Izrael, Spanyolország, Fehéroroszország és Horvátország piacain.