Sikeres Fornetti-reorganizáció Romániában

Az idei adatok pozitív tendenciáról árulkodnak a román piacon: a Fornetti rendszerszintű értékesítése 15 százalékkal nőtt, 70 új pékség nyitotta meg kapuit, valamint számos meglévő boltot újítottak fel és korszerűsítettek 2015 első 5 hónapjában.
Hétfő
2015.06.22.
A magyar pékséglánc számára egy izgalmas időszak kezdődhet Romániában. Csak idén 70 új pékség nyitott.
 

A Fornetti Romania ismét egy pénzügyileg független és sikeres vállalat, ugyanis minden, a hitelezőkkel, alkalmazottakkal, bankokkal és partnerekkel szemben fennálló kötelezettségét teljesíteni tudta – mondta  el sajtótájékoztatón a vállalat. A Fornetti Románia 2001-ben jött létre, mint a Fornetti Kft. mester franchise partnere és legutóbb 2012. május 31-én történt átszervezés a cégben. Az új irányítási struktúra kidolgozására a vállalat fizetésképtelensége miatt volt szükség, illetve mert 2011 végén csődvédelmet kért maga ellen. Az elmúlt valamivel több, mint három évben a Fornetti Romania küszködött 400 alkalmazottja (nem számolva a franchise partnerek által foglalkoztatott munkaerőt) fenntartásával és a több mint 200 ezer romániai fogyasztó kiszolgálásával – most azonban úgy tűnik, a vállalat újra sínen van.

Az idei adatok pozitív tendenciáról árulkodnak a román piacon: a Fornetti rendszerszintű értékesítése 15 százalékkal nőtt, 70 új pékség nyitotta meg kapuit, valamint számos meglévő boltot újítottak fel és korszerűsítettek 2015 első 5 hónapjában. „Szeretném megköszönni a fogyasztóknak, beszállítóknak, hitelezőknek és partnerekek a támogatásukat, pozitív hozzáállásukat a reorganizáció nehéz időszakában is” – mondta el Tóth Csaba, a Fornetti Románia ügyvezető-igazgatója.

A vállalat számára most egy újabb izgalmas időszak következik: idén augusztusban megkezdődik a legújabb fejlesztések és termékek bevezetése, valamint folytatják azt a korszerűsítést, amit 2017-ig minden Fornetti üzletben meg akarnak valósítani.

A Fornetti 2001-ben lépett be a román piacra és közel 1000 sütőpontjával jelenleg az egyik legnépszerűbb franchise Romániában. Már több mint 600 Fornetti franchise átvevő tevékenykedik az országban és a vállalat képviselői folyamatosan keresik a további partnereket.