Vakáció számítógéppel

A 4 országban 30 oktatóközpontot összefogó 2plus2 franchise hálózat Magyarországon országszerte keresi partnereit. A franchise partnerré válás alacsony befektetés mellett, már 1800 eurótól lehetséges.
Kedd
2015.06.16.
A nyári szünet nem feltétlenül jelent állóvizet az oktatásban. A 2plus2 franchise partnerei rengeteget dolgoztak nyári táboraikban – ez idén sem lesz másképp.
 

Folyamatos fejlesztéseivel kíván kedvezni meglévő partnerinek és még vonzóbbá tenni franchise hálózatát az ágazatban érdeklődők előtt a 2plus2 Matematika Iskola franchise. Ilyen például a tavaly elindított Digitális Akadémia számítógépes kurzusai is. „Az IT és számítógépes kurzusok hiánypótló szolgáltatások” – avatott be Marcin Kruszynski, az Akadémia ötletével előálló, a 2plus2 franchise-t tulajdonló Educational Group igazgatója. „A nyár során a magánórák, extra tevékenységek között vannak a matematikánál népszerűbb nyári táborok/órák, mint pl. az idegen nyelvi kurzusok, sporttáborok. Hiánypótló tulajdonsága mellett ezért úgy hiszem, hogy ez elsősorban azoknak nagyszerű lehetőség, akik már eleve egy matematika iskolát vezetnek.

Jelenleg a 2plus2 Matematika Iskola hálózata 2 vállalati iskolából és 28 franchise helyszínből áll. Az órák 7-19 éves gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szólnak. A Digitális Akadémián résztvevők programozni tanulnak, játékokat, filmeket, alkalmazásokat készítenek, web-oldalt, számítógépes animációt, hang- és videó anyagokat szerkesztenek. Sőt, 3 helyszínen idén tovább bővül a szolgáltatás portfólió – ezekben az iskolákban 3D nyomtató kurzusokon is részt lehet venni. Ezeket először a táborokban mutatják be, majd várhatóan az iskolakezdéskor felveszik az állandó órák közé.

Licence egy forintért

A Digitális Akadémia franchise partnerei jelenleg a nyári szünet ajánlatait készítik elő, és kezdik meg a megvalósításukat. Míg a gyerekeknek nem kell annyi matematikát tanulniuk, a számítógépes órák kifejezetten vonzóak számukra. „A tavalyi évben 7 táborunk volt az első, lengyelországi 2plus2 Iskolában. Mindegyik csoport különböző turnus, így egész nyáron dolgoztunk” – mondja Marcin Kruszynski. „Az idei évben úgy tűnik ugyanígy lesz, jelenleg még tart a jelentkezés időszaka, de a legtöbb helyek már beteltek.

A Digitális Akadémia licence jelenleg 1 forintba kerül. „Egyelőre nem akarunk belépési díjat kérni, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a franchise partnereknek be kell fektetniük a felszerelésbe.” A számítógépek megvásárlása nagyjából egy millió forintba kerül, amit egy min. 15 négyzetméteres szobában kell berendezni. Az órák 8 fős csoportokban zajlanak, és szükség van egy IT tanár felvételére is.