2015.06.16.

Vakáció számítógéppel

A nyári szünet nem feltétlenül jelent állóvizet az oktatásban. A 2plus2 franchise partnerei rengeteget dolgoztak nyári táboraikban – ez idén sem lesz másképp.

Folyamatos fejlesztéseivel kíván kedvezni meglévő partnerinek és még vonzóbbá tenni franchise hálózatát az ágazatban érdeklődők előtt a 2plus2 Matematika Iskola franchise. Ilyen például a tavaly elindított Digitális Akadémia számítógépes kurzusai is. „Az IT és számítógépes kurzusok hiánypótló szolgáltatások” – avatott be Marcin Kruszynski, az Akadémia ötletével előálló, a 2plus2 franchise-t tulajdonló Educational Group igazgatója. „A nyár során a magánórák, extra tevékenységek között vannak a matematikánál népszerűbb nyári táborok/órák, mint pl. az idegen nyelvi kurzusok, sporttáborok. Hiánypótló tulajdonsága mellett ezért úgy hiszem, hogy ez elsősorban azoknak nagyszerű lehetőség, akik már eleve egy matematika iskolát vezetnek.

Digitális Akadémia résztvevők Fotó 2plus2 Matematika Iskola

A 4 országban 30 oktatóközpontot összefogó 2plus2 franchise hálózat Magyarországon országszerte keresi partnereit. A franchise partnerré válás alacsony befektetés mellett, már 1800 eurótól lehetséges.

Jelenleg a 2plus2 Matematika Iskola hálózata 2 vállalati iskolából és 28 franchise helyszínből áll. Az órák 7-19 éves gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szólnak. A Digitális Akadémián résztvevők programozni tanulnak, játékokat, filmeket, alkalmazásokat készítenek, web-oldalt, számítógépes animációt, hang- és videó anyagokat szerkesztenek. Sőt, 3 helyszínen idén tovább bővül a szolgáltatás portfólió – ezekben az iskolákban 3D nyomtató kurzusokon is részt lehet venni. Ezeket először a táborokban mutatják be, majd várhatóan az iskolakezdéskor felveszik az állandó órák közé.

Licence egy forintért

A Digitális Akadémia franchise partnerei jelenleg a nyári szünet ajánlatait készítik elő, és kezdik meg a megvalósításukat. Míg a gyerekeknek nem kell annyi matematikát tanulniuk, a számítógépes órák kifejezetten vonzóak számukra. „A tavalyi évben 7 táborunk volt az első, lengyelországi 2plus2 Iskolában. Mindegyik csoport különböző turnus, így egész nyáron dolgoztunk” – mondja Marcin Kruszynski. „Az idei évben úgy tűnik ugyanígy lesz, jelenleg még tart a jelentkezés időszaka, de a legtöbb helyek már beteltek.

A Digitális Akadémia licence jelenleg 1 forintba kerül. „Egyelőre nem akarunk belépési díjat kérni, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a franchise partnereknek be kell fektetniük a felszerelésbe.” A számítógépek megvásárlása nagyjából egy millió forintba kerül, amit egy min. 15 négyzetméteres szobában kell berendezni. Az órák 8 fős csoportokban zajlanak, és szükség van egy IT tanár felvételére is.

 

Vakáció számítógéppel

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank