Starbucks franchise? Csak Franciaországban

Franciaország első franchise rendszerben működő Starbucks kávézója idén szeptemberben nyitja meg kapuit Bordeaux városában.
Péntek
2015.06.05.
Miután befejezte franchise partnerhálózatának kiépítését az Egyesült Királyságban, a kávézólánc a francia piac felé veszi az irányt.
 

A Starbucks 2013 végén fordult első ízben a franchise stratégia felé Európában, de csak részben ”adta át a gyeplőt” franchise partnereknek – egy 25 franchise átvevőből álló partnerhálózat (melyben minden átvevő legalább 10 étterem megnyitását vállalja) kiépítésébe kezdett bele Nagy-Britanniában. Akkor Kris Engskov, a Starbucks régiós hálózatfejlesztésért felelős vezetője elmondta, hogy „A franchise új lehetőséget teremtett számunkra az Egyesült Királyságban, és továbbra is Európa-szerte vizsgáljuk, hogy más országokban is sikerrel járna-e a koncepció.” Mára a világ legnagyobb kávézólánca befejezte a partnerek toborzását Nagy-Britanniában, és nemrég az is kiderült, hogy Franciaországba költözik át a franchise program.

A Starbucks franchise koncepció, ahogy korábban csak a brit piacon, úgy jelenleg csak Franciaországban érhető el. A legfrissebb információk alapján, az első franciaországi franchise kávézó idén szeptemberben nyílik Bordeaux-ban. „A partnerek kiválasztása egy hosszú és időigényes folyamat” – idézi Christophe Borgins franciaországi franchise igazgatót az Echos de la Franchise hírportál. „Ahhoz, hogy egy jelölt Starbucks franchise partnerré váljon, rendelkeznie kell több kívánatos tulajdonsággal is, melyek közül az egyik legfontosabb a türelem – időre van szükségünk ahhoz, hogy bizalmat építsünk” – mondta el az igazgató.

Emellett természetesen még fontosabb elvárás a potenciális franchise átvevőkkel szemben a szilárd indulótőke (legalább 300 ezer euró szükséges a befektetéshez), a szegmensben vagy kapcsolódó ágazatban (pl. vendéglátó-, szállodaipar) szerzett tapasztalat, valamint a képesség az 5 éves fejlesztési tervben vállalt legalább 15 kávézó megnyitására.

Ahogyan arra a Starbucks franciaországi honlapja is felhívja a figyelmet, a franchise partnerré válás egy nagy lehetőség, de kemény munkát igényel – aminek megfelelő megvalósulása esetén a vállalat óriási profitot ígér. „A Starbucks egy globális márka, ami nagyszerű referencia minden ügyfelünk számára. A márka Franciaországban is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend. Egy példa erre, hogy mielőtt a Bordeaux-i kávézó megnyitásának elhatározása megszületett, létrehoztunk egy nem hivatalos Facebook oldalt ”Starbucks Bordeaux” profillal, aminek hihetetlenül gyorsan lett 13 ezer rajongója” – emelte ki Christophe Borgins.

Franciaországban eddig több mint 100 kávézót nyitott a Starbucks. Érdekesség azonban, hogy a kávézólánc összes egysége mindössze négy városra korlátozódik: Párizs, Marseille, Lyon és Nizza.

 


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.