2015.05.29.

Stratégiai terjeszkedés

Az autóalkatrész-forgalmazó Inter Cars Hungária Kft. Szolnokon nyitotta meg tizennegyedik magyarországi telephelyét.

Tovább bővül az Inter Cars Magyarországon, Szolnokon megnyitott a hálózat 14. magyarországi telephelye. Baán Csaba, a kft. ügyvezető igazgatója a megnyitó eseményen elmondta: az Inter Cars S. A. az elmúlt évek során tapasztalt piaci változásoknak köszönhetően döntött úgy, hogy támogatja magyar leányvállalatának erőteljes növekedését. A cég 2007-ben lépett a magyar piacra, flottákat, szervizeket, autóüzleteket szolgál ki. A közelmúltban megnyílt nyíregyházi telephellyel már stratégiai terjeszkedés kezdődött: az idén szeretnék 26-ra bővíteni a telephelyek számát országszerte, főként franchise rendszerben működő telephelyekkel bővül a cég hálózata.    

Inter Cars központ Fotó Intel Cars S.A.

Az Inter Cars S. A. első üzletét Varsóban nyitotta, majd 2000-ben megépítette 17 ezer négyzetméteres logisztikai központját Varsó külvárosában, Czastkow Mazowieczkiben, és innen Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb autóalkatrész forgalmazójává nőtte ki magát. A vállalatnál több mint 300 márkanév alatt 120 gyártó mintegy 160 ezer féle terméke kapható. A cég jelenleg 114 telephellyel rendelkezik Lengyelországban, további 85 kirendeltsége van szerte Európában.

Szabó István, Szolnok alpolgármestere méltatta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az év végére csaknem a duplájára bővül a foglalkoztatotti létszám a szolnoki telephelyen, ahol jelenleg tízen dolgoznak. A telephelyen több mint 20 ezer autóalkatrészt fognak forgalmazni.

Az Inter Cars 2003-ban alapította meg a JC Autó Kft.-t Magyarországon, 2006-ban új központi iroda nyílt Budapesten, majd egy évvel később Szegeden és Pécsett. 2007-ben egyesült a JC Autó Kft. és az Inter Cars S. A., azóta az Inter Cars Hungária Kft. folyamatosan nyitotta meg a többségében franchise rendszerben működő telephelyeit. A szolnoki telephelyet a lakiteleki székhelyű Czakó és Czakó Bt. franchise partner működteti, ahogyan a kecskeméti kirendeltséget is.

A nyilvános cégadatok szerint az  Inter Cars Hungária Kft. 2013-ban az előző évi több mint 1,7 milliárd forint után mintegy 2,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ebből mintegy 96 millió exportból származott. Mérleg szerinti vesztesége 2012-ről 2013-ra 125 millió forintról 670 millió forintra nőtt.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank