2015.05.11.

A Metro is a franchise felé fordulhat

Németország vezető, Európa 4. legnagyobb kiskereskedelmi lánca is franchise rendszer bevezetését fontolgatja Magyarországon.

Olaf Koch a Metro cégcsoport berlini stratégiai prezentációján újságírói kérdésekre válaszolva beszélt arról, hogy Magyarország esetében is gondolkodnak franchise rendszer bevezetésén, de az online vásárlás kialakítását egyelőre nem tervezik a Metronál – számolt be az Origo. Egyelőre még dolgoznak a legmegfelelőbb formula kialakításán, mert az a céljuk, hogy a leendő partnereknek minél többet tudjanak segíteni. Azt ugyanakkor nem árulta el, hogy erre mikor kerülhet sor.

Fotó METRO Cash & Carry Deutschland

A Metro cégcsoport – amely magába foglalja a Metro Cash & Carry, MediaMarkt, Saturn, Real és a Galeria Kaufhof hálózatokat is – a jövőben még inkább a vásárlókra kívánja helyezni a hangsúlyt.

Amint azt Olaf Koch elmondta, a vasárnapi boltzárat a franchise rendszerben működő üzletek tudják a legkönnyebben megkerülni, ugyanis a boltokat működtető cégek tulajdonosai (és a családtagok) vasárnap is beállhatnak dolgozni, amennyiben a bolt alapterülete nem haladja meg a 200 négyzetmétert.

Nem tervezik viszont az online vásárlás kialakítását a Metro esetében, sokkal inkább a kiszállításra, kézbesítésre kívánják helyezni a hangsúlyt, mondta az Origónak Olaf Koch. A versenytársak közül a Tesco például már bevezette ezt a szolgáltatást. A MediaMarkt online felületén működik már web-shop, és a vezérigazgató elmondta, a műszaki cikkeket forgalmazó áruházuk esetében gondolkodnak további fejlesztéseken.

A várható növekedés miatt a kelet-közép-európai térség az egyik legvonzóbb régió Európában, mondta a vezérigazgató, aki szerint a pénzügyi válság alaposan megtépázta Lengyelországot, Magyarországot és Romániát is. A visszaesés után azonban a gazdasági fejlődés, a növekedési adatok mind jobbak és jobbak, így nagyon örülünk, hogy ott vagyunk ebben a régióban, mondta Olaf Koch, hozzátéve, hogy nem tervezik elhagyni Magyarországot.

A Metro is a franchise felé fordulhat

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank