A Chanticleer felvásárolta a BGR franchiset

A Chanticleer Holdings és leányvállalatai a Hooters egyik legnagyobb franchise partnere. A vállalat üzemeltet Hooters éttermet Magyarország mellett, Dél-Afrikában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban is.
Péntek
03.04.2015
A magyarországi Hooters tulajdonos jelentős növekedési potenciált lát az amerikai burgeres márkában.
 

A Magyarországon is jelenlévő Hooters egyik legnagyobb franchise partnere, a Chanticleer Holdings Inc. felvásárolta a The Burger Joint (BGR) gyorsétterem láncot, jelentette be sajtóközleményben az észak-karolinai vállalat. Az üzlet pontos részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a Chanticleer elmondta, nagy lehetőséget és expanziós potenciált látnak a BGR márkában. „A BGR felvásárlásával 77 százalékkal nő éttermeink száma, illetve egy rendkívül vonzó növekedési lehetőséget biztosít a Chanticleer számára” – mondta el Mike Pruitt vezérigazgató.

A most felvásárolt 20 BGR egységgel már világszerte 46 étteremmel rendelkezik a Chanticleer, amiből 13 tartozik a Hooters márkához – ebből egy Magyarországon nyitott meg 2012 nyarán – 6 az American Burger Co., valamint 7 a Just Fresh márka alatt működik. A Chanticleer elmondta, hogy még az idei évben 3-5 BGR és 2 Hooters éttermet kívánnak nyitni.

A BGR 9 vállalati és 9 franchise étteremmel, valamint 15 millió dolláros rendszerszintű értékesítéssel zárta a 2014-es évet. 2015 első negyedévében megnyitotta első nemzetközi egységét is, Kuvaitban. A koncepció értelmében, a BGR éttermekben nyíltlángon grillezett húsokat és különleges burgereket szolgálnak fel helyi pékségektől beszerzett bucikban.

Nate Ripley, a BGR elnöke elmondta, „Ez egy izgalmas időszak a BGR számára, ugyanis most állítjuk fel hazai és nemzetközi expanziós stratégiánkat. A Chanticleer támogatásával, úgy hiszem, rendelkezünk a világszerte gyors növekedéshez szükséges szakértelemmel.”

Mint ismeretes a Chanticleer 2014. január elsején vásárolta fel a dallasi Spoon Bar & Kitchen gyorsétterem láncot. Akkor azt közölte a vállalat, hogy további gyorséttermeket kíván nyitni a dallasi John Tesar által életre keltett Spoon koncepció alapján, azonban az étteremláncot 2014. december 31-én bárminemű expanzió nélkül bezárták.


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013