2015.03.26.

Bővülés a műszaki outletek piacán

Franchise hálózat kiépítésével növelné duplájára forgalmát az Electric World Hungary műszaki outlet áruházlánc.

Megkezdi országos franchise hálózatának kiépítését a műszaki outlet boltokat és webáruházat üzemeltető Electric World Hungary Kft. A tervek szerint idén elsősorban Magyarország nyugati részén, jövőre pedig külföldön fog terjeszkedni a hálózat. Jelenleg több partnerrel folynak tárgyalások, a kft. arra számít, hogy a bővülés által árbevételük az idei év végére a duplájára, mintegy 2,5 milliárd forintra nő majd.

Electro Outlet üzlet Fotó Electric World Hungary Kft.

A műszaki outletek forgalma évente 50-70 százalékkal nő az Electric World Hungary Kft. adatai szerint.

A társaság közleménye szerint a 2008-as gazdasági válság lendületet adott az outletpiacnak, ami jelenleg az évi mintegy 600 milliárd forint forgalmú műszaki-cikk szegmens 5 százalékát adja. A tájékoztatás szerint egyre több vásárló hajlandó kompromisszumot kötni az eredetinél 20-30 százalékkal kedvezőbb ár érdekében és gyári garanciás termékek helyett műszaki outletben vesz elektronikai cikkeket. A termékek azért szerezhetők be olcsóbban az outletekben, mert csomagolásuk sérült, vagy minimális esztétikai, esetleg technikai hibájuk van. A cég azonban hangsúlyozta, hogy ez utóbbi az áru csupán egy százalékánál fordul elő.     

Az Igazságügyi Minisztérium honlapján található nyilvános információk szerint a jelenleg hét áruházzal működő társaság árbevétele évek óta folyamatosan növekszik, 2013-ban elérte az 1,23 milliárd forintot. Adózott eredménye ugyanakkor csökkent: a 2012-es 50,7 millió forintról 2013-ban 27,5 millió forintra. A vállalat a profit visszaesését a folyamatos beruházásokkal indokolta az MTI-nek.

Bővülés a műszaki outletek piacán

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank