A saját formatervezésű járműveket levédették az EU-ban és az Egyesült Államokban.
Csütörtök
2013.06.27.
A 2006-ban indult vállalkozás olyan közterületi médiaszolgáltatást teremtett, amely egy új stratégiával éri el a fogyasztókat.
 

A koncepció alapja, hogy a lehető legpontosabban közelíti meg azt a célcsoportot, akinek lényegében szól az üzenet. A hirdetések egy - különlegesen erre a célra kialakított - sport quad hátulján elhelyezett reklámtáblán láthatóak, amihez hozzájön egy aktív személyzet, akik szóróanyagot osztanak szét, valamint megszólítják és kapcsolatot teremtenek a célcsoporttal. A működés alapját szolgáltató saját tervezésű quadok formatervezési mintáit bejegyeztették – ezzel garantálva az egyediséget, amely lehetőséget nyújt az ötlet külföldi értékesítésére is.

Közlekedési adatbázisok felhasználásával „lenyomozható” annak a rétegnek a leggyakoribb tartózkodási helye, akinek a reklámkampány szól. „Megrendelőinknek mindössze ismernie kell saját célcsoportját, onnantól kezdve kezünkbe vesszük a kreatív kampány kidolgozását. Minden nap statisztikát készítünk tevékenységünkről, melyekről napi riportot kapnak ügyfeleink, így pontosan ellenőrizhető a kampány hatékonysága” - Baráth Károly, a Quad Light kreatív vezetője. „Járműveink a KRESZ-szabályok betartásával közlekednek és várakoznak, így lehetővé válik az olyan helyszínek elérése is, melyek más eszközök számára nem, vagy csak nagyon körülményesen hozzáférhetőek, mint a metrólejárók, irodaházak és rendezvénycsarnokok bejáratai.”

Jelenleg 12 quadból álló flotta működik Magyarországon, és 4 jármű Szlovákiában. Baráth Károly elmondta, hogy kizárólag külföldön keres partnereket a cég, mivel a járművek mobilitása miatt mondhatni, hogy le van fedve az ország. Azonban nem minden vállalkozó alkalmas arra, hogy az eszközöket és a megszerzett know-how-t kamatoztatni tudja kellő hatékonysággal, mivel elengedhetetlen a marketing területén szerzett tapasztalat ahhoz, hogy megfelelő perspektívából kínálja ezt a – nem mindennapi – promóciós szolgáltatást.


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban