A BodyConcept franchise koncepció Portugáliából ered, és a hálózat ügyfelei már Lengyelországban, Brazíliában, Svájcban és a Fülöp-szigeteken is élhvezhetik a szolgáltatások nyújtotta előnyöket.
Hétfő
2015.03.09.
A BodyConcept és DepilConcept továbbra is keresi első franchise partnereit Magyarországon. A kisebb stúdiókkal versenyeznének.
 

Magyarországon  még nem igazán tudtak érvényesülni a nagyobb szépségápolási és kozmetikai hálózatok, elsősorban a piac töredezettsége, és a nagyszámú független vállalkozó miatt, akik saját kozmetikai stúdiójukat üzemeltetik. A változást a szépségszalon-hálózatok egy nagy múltú képviselője, a BodyConcept és DepilConcept franchise márkákat tulajdonló Concept csoport hozhatja el. Magyarországon a PROFIT system tanácsadó cég segítségével keresnek mind egyéni franchise, mind pedig országos mester franchise partnereket.

A portugál vállalat már sikeresen megalapozta renoméját a közép-európai régióban, egészen pontosan a lengyel piacon, ahol ugyan lassan, de biztosan és (ami a legfontosabb), folyamatos fejlődés mellett nő a DepilConcept szalonok és az azokba betérő ügyfelek száma. „Már öt DepilConcept stúdió nyitotta meg kapuit. Igazán értékeljük azt a tényt, hogy egy remek mester franchise partnert találtunk, aki a helyi hálózatfejlesztésre és -menedzsmentre fókuszál” – mondta el Alexandre Lourenço, a két franchise márkát tulajdonló Concept csoport igazgatója. Magyarországon is hasonló módon szeretnék sikerre vinni a márkákat.

Azonban ahogy a magyar piac más, mint a lengyel, a sikerhez vezető út is máshogy néz ki hazánkban. A probléma a már említett piac-töredezettség. Minden hasonló szépségszalon, kozmetikai stúdió más áron kínál különböző szolgáltatásokat. “A BodyConcept és DepilConcept fejlesztése igen komplex. A kisebb kozmetikai szalonok pont a megszokott környezetüknek és kialakításuknak köszönhetően tudják megtartani ügyfeleiket” – tette hozzá Adam Rezek, a PROFIT system munkatársa.

A vállalat Magyarországon olyan üzleti lehetőséget is kínál egyéni franchise licence formájában, aminek megvásárlásával már meglévő és működő stúdiójukkal is csatlakozhatnak partnerek. A kérdés az, a vállalkozók hajlandóak-e megváltoztatni, átalakítani üzlethelyiségüket, és fizetni egy új dizájnért, miközben már van egy többé-kevésbé működő egységük. Ezért is lenne előnyös egy, a lengyelországihoz hasonló mester franchise partner megtalálása, aki nem csak irányítani tudná a hazai hálózatot, de saját első egységén keresztül, példával is szolgálna a koncepcióról, dizájnról, stb.

És pont ez a célja a portugáliai franchise központnak. „Elsősorban mester franchise partnert szeretnénk találni Magyarországon, aki a helyi támogatást jelentené hálózatunk számára. 3 új BodyConcept és 6 DepilConcept elindítását szeretnénk megvalósítani a közeljövőben” – avatott be a tervekbe Alexandre Lourenço. A mester franchise licence mindkét márka esetében 50 ezer eurótól (kb. 15 millió forinttól), míg egyéni franchise licencek 23 ezer eurótól (kb. 7 millió forinttól) érhetők el.