Először jelentett profitot a Starbucks

A Starbucks hálózata világszerte több mint 21 ezer egységet számlál, melyet a kávézólánc a 2015-ös üzleti évben további 1650 új üzlettel tervez bővíteni.
Hétfő
23.02.2015
16 év után, a tavalyi volt a kávé-óriás első nyereséges éve Nagy-Britanniában. A szigetországi franchise partnerek száma már 100 fölött.
 

A 2014-es pénzügyi év után 1,1 millió fontos nyereséget jelentett a Starbucks Nagy-Britanniában – az első alkalom az 1998-as szigetországi indulása óta. A kávézólánc bruttó nyeresége 24 százalékkal, 98,8 millió fontra nőtt, míg a tavalyi évet például 20 millió fontos veszteséggel zárta az Egyesült Királyságban. A vállalatot az elmúlt években sok támadás érte a médián keresztül az angol adótörvényeket kijátszó könyvelési gyakorlata miatt. Törvényt nem sértett a kávézólánc, ennek ellenére a botrány komoly csorbát ejtett a Starbucks megítélésén és vásárlói elégedetlenséget eredményezett.

Mark Fox ügyvezető-igazgató az éves eredményeket a következőképp kommentálta: „A vállalat erős teljesítménye egy stratégiaváltás eredménye, aminek fókuszában az alkalmazottaink melletti elkötelezettségünk, a vásárlóknak nyújtott érték növelése, valamint – a kávézó-portfólió és az óvatos költséggazdálkodás kiegyensúlyozásával – az  üzleti növekedés és üzleti modellünk fejlesztése szerepelnek.

Az elmúlt három évben a Starbucks 67 nem rentábilis, saját tulajdonú üzletét zárta be, amihez 121 új kávézó megnyitása társult. A vállalati egységek mellett a kávéóriás sikeresen integrálta franchise rendszerét nagy-britanniai hálózatába, és az elmúlt két évben 100 franchise egységet telepítettek franchise partnerek. Ezzel csak a brit hálózat 791 Starbucks kávézót számlál.

Európában a márka már több mint 1800 üzlettel van jelen, az öt legtöbb kávézóval rendelkező piacot Nagy-Britannia, Törökország, Németország, Franciaország és Oroszország jelentik.

Magyarországon 2010-ben jelent meg a Starbucks. Hazánkban a kávé óriás egyelőre nem tette elérhetővé franchise programját, a magyarországi kávézókat a hazai jogtulajdonos Amrest Kft. üzemelteti. 


népszerű a fórumban

Új dizájn, új üzlet

Ideje felfedezni a Subway® franchise hálózatában rejlő üzleti lehetőséget! Konferenciát szervez a Subway Budapesten, hogy megosszák tapasztalataikat mindazokkal,...

1 hozzászólás
utolsó 06.03.2018
Az étteremlánc, amely még Barack Obamát is rajongói közt tudhatja

Azoknak, akik érdekeltek a Five Guys által kínált franchise lehetőségekben, érdemes ellátogatniuk a hálózat honlapjára: www.fiveguys.com/franchising.

1 hozzászólás
utolsó 04.10.2016
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 22.08.2016
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 02.08.2014
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 07.11.2013
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 24.10.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 15.07.2013