2015.02.02.

Népszerűsödő természetes kozmetikumok

31 százalékkal növelte magyarországi forgalmát 2014-ben, és idén is további növekedéssel, valamint 2-3 új üzlettel számol az Yves Rocher.

Az Yves Rocher 31 százalékkal növelte forgalmát a tavalyi évben Magyarországon, és a vasárnapi nyitvatartási tilalom ellenére, a – hazánkban elsősorban bevásárlóközpontokban jelen lévő – francia  kozmetikai cég az idén sem tart forgalmának csökkenésétől. Venczel Judit, a magyarországi leányvállalat kereskedelmi igazgatója szerint a növekedés üteme lassulhat ugyan 2015-ben, de a forgalom visszaesésével nem számol a cég.

Yves Rocher üzlet

A következő Yves Rocher üzlet várhatóan a Dunakeszi Auchan áruházban nyílik, és további boltnyitást terveznek Budapest belvárosában is, ahol jelenleg két üzletük van.

A vállalat budapesti sajtótájékoztatóján Venczel Judit az MTI kérdésére elmondta, hogy az Yves Rocher bruttó árbevétele tavaly meghaladta a 2 milliárd forintot, vesztesége pedig minimálisra csökkent. Hozzátette, hogy a forgalomnak körülbelül 10 százaléka esett a vasárnapokra. Az idei év is jól indult a vállalat számára, a januári bevétel 40 százalékos növekedést mutatott az egy évvel korábbihoz képest. 

A szépségápolási termékeket forgalmazó márkabolthálózat jelenleg 115 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon. A meglévő 21 bolt mellé 2015-ben további kettő-három nyitását tervezik, és elbocsátás helyett ezekbe irányítják majd át a vasárnapi zárva tartás miatt felszabaduló munkaerőt.

A Magyarországon 1997 óta jelenlévő Yves Rocher 2014-ben négy új üzletet nyitott, egyet Szegeden és hármat Budapesten. Tavaly áprilisban elindult a webáruháza is, ősszel pedig a mobilalkalmazása, amelyet eddig kétezren töltöttek le. A cégnek több mint 100 ezer aktív törzsvásárlója van.

A következő Yves Rocher üzlet várhatóan a Dunakeszi Auchan áruházban nyílik, és további boltnyitást terveznek Budapest belvárosában is, ahol jelenleg két üzletük van. Utóbbiak egyébként eddig sem voltak nyitva vasárnap. A fővároson kívül Budaörsön, Pécsett, Győrben, Székesfehérváron, Debrecenben és Szegeden, valamint a Liszt Ferenc repülőtéren is üzemel Yves Rocher bolt.

A nyilvános cégadatok szerint az Yves Rocher Hungary Kft. 2013-ban 1,23 milliárd forint nettó árbevételt ért el az előző évi 950 millió forint után. A tavalyi évet 99 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta, míg 2012-ben 4 millió forint volt a vesztesége a magyar számviteli szabályok szerinti kimutatásban.

A növényi hatóanyagú kozmetikumokat gyártó francia családi tulajdonú céget 1958-ban alapították, mára a világ több mint 90 országában van jelen, és világszerte több mint 30 millió vásárlója van.

Népszerűsödő természetes kozmetikumok

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank