2015.01.14.

Husse márkabolt és bemutatóterem

Az állateledel franchise dél-pesti régióért felelős partnere megnyitotta az első magyarországi Husse márkaboltot.

A Stockholmban alapított Husse Európa vezető állateledel házhozszállítási rendszere, közel 750 franchise partnerrel együttműködve, több mint 40 országban – köztük Magyarországon 2013 óta – van jelen innovatív üzleti koncepciójával. A franchise hálózat értékesítési stratégiája értelmében a vásárlók közvetlenül helyi franchise partnerektől vásárolhatják meg a termékeket. Ennek köszönhetően a Husse versenyképes áron tudja biztosítani szuperprémium minőségű termékeit, illetve a kutya- és macskatulajdonosoknak is lehetőségük nyílik, hogy személyesen, kedvencükre szabott tanácsokat kérjenek. A Husse egyik magyarországi franchise partnere, a Supremum Service Kft. tavaly nyár óta szolgálja ki a helyi vásárlókat a dél-pesti régióban, de eggyel tovább mentek, és megnyitották az első magyarországi Husse márkaboltot is.

Husse márkabolt @Budapest, VIII. ker. Fotó Mándi Emese

A Husse sikerének alapja, hogy a franchise rendszerben nagy figyelmet szentelnek a kapcsolt szolgáltatások minőségére is, ezzel emelkedvén ki a versenytársak közül. A folyamatos kommunikáció a vásárlókkal, a szakértő tanácsadás kedvencük legmegfelelőbb gondozása kapcsán, valamint az ingyenes házhozszállítás sok gazda szemében jelent hozzáadott értéket.

Egyre nagyobb szerepet kapnak Magyarországon a családokban a háziállatok, sokan családtagként, társként, barátként tekintenek rájuk, egyfajta paradigmaváltás látszik bekövetkezni a háziállatok tartásában. „Úgy gondoljuk, hogy az egészséges életmódra való igény hazánkban már egyre szélesedő körben kialakul, és a gazdik számára háziállataik etetése kapcsán is fel lehet kelteni az igényt a minőségi, tiszta, adalék- és színezékanyagoktól mentes eledelek megvásárlására. A gyakorlatban látjuk, hogy sokakban ez az igény már meg is van” – avatott be Mándi Anikó a Husse márkabolt vezetője.

A Husse rendszerében a franchise partnerré válás tárgyi feltételeit mindössze egy piros és/vagy matricázható autó és egy kis (min. 15 m2 területű) tároló helyiség (pl. garázs vagy pince) megléte jelentik. A partnerek kizárólagossággal rendelkeznek az általuk kiválasztott városban vagy régióban, ahol önállóan szolgálják ki a vásárlókat, és végeznek helyi promóciós- és reklámtevékenységet. A belépési franchise díj mellett még ez utóbbi alkotja a vállalkozás beindításához szükséges befektetést. „A célcsoport eléréséhez szükség van helyi újságokban, internetes oldalakon, rendezvényeken megjelenni. Ezek hol kisebb, hol nagyobb ráfordításokkal járnak” – mondta el Anikó.

A helyi márkaismertség és fogyasztói bizalom erősítését célozza a központi marketing- és reklámtevékenység. Emellett – a támogatási rendszer részeként – a franchise központ gondoskodik a web-shop, a web-oldal és a termékek fejlesztéséről, a képzésekről, valamint a legjobb üzleti gyakorlatok átadásáról is – utóbbiakat a hálózat tagjai egymás közt is megvitathatják. „A franchise partnerekkel szinte napi kapcsolatban állunk és ez sok hasznos információt jelent. A partnerek nagyon segítőkészek, fantasztikus ötleteik vannak, úgy gondoljuk, jó a csapat, kölcsönösen segítjük egymást, jó az együttműködés.” 

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank