2014.12.19.

A 10 legsikeresebb franchise

2015-ben a Hampton Hotels vezeti az Entrepreneur ’Top500 franchise’ rangsorát. A legsikeresebb hálózatokat bemutató listán továbbra is a gasztronómia dominál.

Csak néhány nap van hátra az idei év végéig, és ezekben az utolsó pillanatokban nem csak az év összegzése, de a jövőbe tekintés is terítékre kerül. Az Entrepreneur magazin is ilyenkor teszi közzé a legsikeresebb amerikai franchise hálózatok ötszázas listáját, amelyben összehasonlítja és rangsorolja azokat a franchise koncepciókat, amelyek 2015-ben – várakozásuk alapján – a legtöbb figyelemben részesülnek, és legnagyobb hatással lesznek a nemzetközi franchise trendek alakulására.

Top10 franchise

A 2015-ös Top500 lista az Entrepreneur magazin történelmében 36. alkalommal mutatja be a legsikeresebb franchise hálózatokat, melyeket gazdasági növekedésük, pénzügyi erejük és általános stabilitásuk alapján értékelték.

Az Amerikai Egyesült Államokban a legsikeresebb franchise hálózatok már a jövőbeli franchise átadó vállalat korai fejlődési fázisában kialakultak. A 2015-ös Top500 franchise listán a Hampton Hotels szállodalánc végzett az első helyen, amelyet követ az Anytime Fitness franchise. A nap 24 órájában nyitva tartó fitneszhálózat valósággal berobbant a legjobb franchise hálózatok közé, népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy mindössze két évvel alapítása után már 2000 fitnesztermet számlált. A fitneszlánc dinamikus expanziót folytat Európában is, mostanra sikeresen megjelent Lengyelország, Írország, Hollandia, Spanyolország, valamint Nagy-Britannia piacain - és ki tudja, hamarosan talán Magyarország következhet.

A 2015. év legjobb amerikai franchise hálózatait összefoglaló lista 3. és 4. helyét is gyorséttermi koncepciók foglalják el. A Subway tavalyhoz képest stabilan őrzi harmadik helyezését, míg a Jack in the Box egy teljesen új versenyző. Ahogy a teljes ötszázas listán, úgy a legjobb tíz között is a gasztronómia dominál, a top10-ben a Jimmy John’s Gourmet Sandwiches (6.), a Denny’s (8.) és a Pizza Hut (9.) étteremláncok képviselik még az ágazatot.

A legjobb tíz közé idén még a Supercuts (5.) fodrászszalon hálózat, a Servpro (7.) helyreállító és takarító franchise, valamint a 7-eleven áruházlánc (10.) ért még oda. A teljes 500-as lista megtekinthető itt

A 10 legsikeresebb franchise

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank