2014.12.02.

Fiatalon is lehet kiemelkedő vállalkozó

Médiavásárló cég és palacsintaház franchise rendszerben. Két hölgy munkáját ismerték el az Év Fiatal Vállalkozója díj átadásán.

A Fiatal Vállalkozók Hete országos programsorozat több ezer fiatalt mozgósított a múlt hét során. A budapesti tematikus napokat és a vidéki nagyvárosokban tartott eseményeket az Év Fiatal Vállalkozója díj ünnepélyes átadása koronázta meg. A rendezvény záróeseményén két fiatal hölgy kiemelkedő teljesítményét ismerték el ünnepélyes keretek között. Kenéz-Hanyecz Kinga kilenc hónapja indította útnak médiavásárló cégét, egy öt hónapos kisbaba édesanyjaként – eddig több száz millió forintos árbevételre tett szert. Oszlánczi Réka 23 évesen alapított palacsintaházat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amiből franchise étteremláncot hozott létre.

Fivosz díjazottak 2014 Fotó FIVOSZ

Az Opten 2014-es, harmadik negyedévi adatai alapján, Magyarországon a 18-40 év közötti korosztályból mindössze 260 ezer fiatal tevékenysége köthető vállalkozáshoz. A nők aránya 38,4%, míg a férfiaké 61.6%.

A 2014-es Országos Fiatal Vállalkozó Díjat Kenéz-Hanyecz Kinga kapta meg, aki egy öt hónapos kisfiú édesanyjaként, kilenc hónapja kezdett el tevékenykedni saját médiavásárló cégében. Ilyen rövid idő alatt eddig csaknem 300 millió forint árbevételt mutathat fel vállalkozása. Ezzel sikerült a hazai piacvezető médiaügynökségek közé bekerülni, melyek javarészt (kettő kivételével) a multinacionális kategóriába tartoznak. „Tavaly év végén ismertem fel egy piaci rést a szakmámban, aminek okán megalapítottuk a médiavállalatot” – nyilatkozta a Creabird Zrt. alapító vezérigazgatója.

Kenéz-Hanyecz Kinga hozzátette, „az elismerés mellett annak is örülök, hogy személyesen elmondhatom majd minden fiatalnak, igenis be lehet törni a multik által uralt piacra, ha megtaláljuk azt a hajszálnyi különbséget, aminek segítségével újraértelmezhető egy adott tevékenységi terület.

A másik díjazott Oszlánczi Réka, a Creppy Franchise System Kft. vezetőjeként ”A Jövő Reménysége” elismerést vihette haza. Az avasi pincevilág (Miskolc) szívében megnyitott palacsintaház és étterem alapító tulajdonosa a viszontagságok ellenére (globális gazdasági válság, az átlagosnál fejletlenebb megyeszékhely, fiatal női vezetőkkel szemben támasztott előítéletek, stb.) felvirágoztatta a kulináris élményközpontnak titulált Creppy Palacsinta Házat, majd létrehozta franchise rendszerét, aminek az első egysége szeptemberben meg is nyitotta kapuit.

 „Az elmúlt évek gyakorlati tapasztalatainak köszönhetően, illetve a tanulási folyamatok eredményeként sikerült kidolgozni franchise rendszerünket. A FIVOSZ-BossConnect Mentor Program keretében választottam magamnak mentort, aki egy rózsadombi üzlet megnyitásával javasolta a terjeszkedés elindítását, amit szeptemberben meg is valósítottunk. Kifejezetten boldog vagyok, hogy létezik egy ilyen ifjúsági szervezet hazánkban, ami kézzelfogható módon vezeti sikerre a fiatalokat. A különdíj pedig maga a hab volt a palacsintán” – nyilatkozta a különdíjas.

Fiatalon is lehet kiemelkedő vállalkozó

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank