„Mi arra összpontosítunk, hogy egy egyszerű és professzionális szolgáltatást kínáljunk, valamint keményen dolgozunk azért, hogy a legjobb és legbiztonságosabb tetoválás eltávolításra szakosodott rendszer legyünk a világon. Márka és a szolgáltatás stratégiánk alapja az orvosi és technológiai innováció, ami egy remek bázist jelent, illetve biztosítást arra, hogy amit csinálunk, az helyes.”
- Klaus Böde, a Skinial alapítója.
Vasárnap
2014.11.30.
A tetoválás eltávolítást forradalmasító Skinial egyre mélyebbre hatol Európában, Ausztráliában, az USA-ban és Kanadában is, de Magyarországon még keresik a megfelelő partnert.
 

A Skinial Európa számos országában jelen van forradalmi tetoválás eltávolító koncepciójával – hazai piaca, Németország mellett, nyíltak franchise stúdiók Ausztriában, Svájcban, Szlovákiában, Lengyelországban, Olaszországban és Spanyolországban is. Mely országokban várható még bővítés a közeljövőben, illetve hogy teljesítenek a jelenlegi piacok?

Nem csak Európa számos piacán vagyunk képesek fejleszteni hálózatunkat, a Skinial már aktívan jelen van Ausztráliában, illetve idén szeptemberben aláírtuk a franchise szerződést legújabb mester partnerünkkel Kanada területére, koncepciónk következő tengerentúli állomása pedig az Egyesült Államok.
Európában elsősorban a német és a lengyel piacon volt valamivel gyengébb az idei első félév, de az ősz – ahogyan minden évben, úgy idén is – már az új franchise partnerekről szólt. Az idei év második felében megtaláltuk első skandináv partnerünket is, Dánia a legújabb ország, ahol elérhetővé vált a Skinial egyedi koncepciója. Olaszországban és Spanyolországban a lézer nélküli tetováláseltávolítás módszere még csak most kezd tudatosulni az emberekben, és a kormányzati hatóságok sem döntötték még el végérvényesen, hogy hova is sorolják ezt a kezelést vagy azokat, akik végrehajtják.

Egységes uniós szabályozás híján, minden ország máshogy tekint a mi módszerünkre – egyesek szerint orvosi, mások szerint kozmetikai kezelésről van szó, így míg előbbiek esetében csak orvosok, utóbbinál akár kozmetikusok is végezhetik a kezelést – ami megnehezíti egy egységes rendszer kiépítését. De haladunk előre, hiszen ebben a szakaszban még nem nagyon van konkurenciánk, és világszerte jelentős expanziós potenciált látunk hálózatunkban. Ugyanakkor igyekszünk megosztani tapasztalatainkat úgy a franchise hálózaton belül, mint más innovatív cégekkel is a nemzetközi piacokon, így próbáljuk meg segíteni bizonyos változások elérését.

Véleménye szerint, mi jelentheti a Skinial franchise számára a sikert, mitől versenyképes a koncepció?
Mi arra összpontosítunk, hogy egy egyszerű és professzionális szolgáltatást kínáljunk, valamint keményen dolgozunk azért, hogy a legjobb és legbiztonságosabb tetoválás eltávolításra szakosodott rendszer legyünk a világon. A Skinial stúdió elindításhoz szükséges befektetés gyors megtérüléssel párosul. A legtöbb partner, aki franchise licence-t vásárol, már eleve hasonló munkakörben dolgozik vagy dolgozott korábban. Ezen kívül nem kérünk semmilyen rendszeres franchise díjat. Márka és a szolgáltatás stratégiánk alapja az orvosi és technológiai innováció, ami egy remek bázis jelent, illetve biztosítás arra, hogy amit csinálunk, az helyes.

A szomszédos országokban már együttműködnek mester franchise és franchise partnerekkel, de Magyarországon még nem indult el a koncepció. Már tárgyalnak valakivel, vannak jelentkezők?
Igen, valóban már találtunk partnereket a szomszédos országokban, de Magyarországon még nem. Megjegyzem, a magyar vállalkozók is érdekeltek, sok jelentkezővel tárgyalunk, de eddig még senkivel sem kötöttünk franchise szerződést. Ezért továbbra is nagy erőkkel keressük a legmegfelelőbb magyarországi partnert.

A közelmúltban már az Egyesült Államokban is megjelentek, ami pedig nem a könnyű piacra lépésről ismert. Hogyan sikerült mégis?
Ebben a tekintetben segítségünkre volt lengyelországi franchise tevékenységünk. Egy lengyel származású, de Arizonában élő amerikai üzletember fedezte fel a Skinialt, amikor haza látogatott családjához. Felvette velünk a kapcsolatot, amit több találkozó követett, majd aláírtuk a franchise szerződést, és így, októberben már meg is kezdtük a munkát Amerikában. Néhány héten belül mindenki, aki teheti, látogasson el az első stúdió megnyitójára, Miamiba.

Vannak még szkeptikusak a tetoválás eltávolítás ezen új módszerével kapcsolatban? A lézeres eljárás továbbra is elterjedt.
Igen, a lézer jelenleg a leggyakrabban alkalmazott módszer a tetoválás eltávolításához, de egyben veszélyes is. Arra számítunk, hogy a lézer káros hatásairól készített orvosi és tudományos vizsgálatok száma továbbra is növekedni fog. A lézer nem távolítja el teljesen a tintát, ami aztán a testben marad, belép a véráramba, és szennyezi a nyirokcsomókat vagy a májat. A lézer alkalmazásával járó következmények globális problémává válnak, és ezért úgy gondoljuk, hogy az emberek folyamatosan új módszerek felé fordulnak majd. Franchise koncepciónk után érdeklődők számából ítélve pedig már most is ezt tapasztaljuk.