2014.11.12.

Nyugatról a régióba

Harmadik alkalommal tartották meg a bécsi franchise expót. A kiállítók fele fejezte ki érdeklődését a magyarországi terjeszkedés iránt is.

November 7-8. között harmadik alkalommal került megrendezésre az osztrák Franchise-Messe expó, amely 43 kiállítót vonzott az idei évben, köztük olyan, hazánkban is jelenlévő franchise márkákkal, mint a RE/MAX, a Subway vagy a Nordsee. A kiállításon saját standdal részt vett a magyarországi franchise piacot is képviselő PROFIT system, Közép-Kelet Európa legnagyobb franchise tanácsadója. A PROFIT system standját sok franchise hálózat kereste fel azzal a céllal, hogy a régió országainak valamelyikében, köztük Magyarországon terjeszkedjen.

PROFIT system stand @Franchise Messe 2014 Fotó PROFIT system

A bécsi Franchise Messe kétévente kerül megrendezésre, a következő franchise kiállításra 2016- ban, várhatóan november 4-5. között kerül sor az osztrák fővárosban.

„Franchise – a függetlenség legjobb módja” volt a jelszava a kétnapos franchise rendezvénynek. A franchise rendszerek ajánlatai mellett a résztvevők számos előadást is meghallgathattak program keretében, elsősorban a franchise és saját vállalkozásokat érintő témakörökben.

A látogatók száma valamelyest csökkent az előző, 2012-ben megrendezett kiállításhoz képest. A Cox Orange bécsi kommunikációs ügynökség két éve még 1500 látogatóról számolt be, míg az idei évben 1300-an vettek részt a kiállításon. A kiállítók száma épp hogy elmaradt a 2012-es adatoktól: az idei évben 43 franchise márka mutatta be ajánlatát, a két évvel ezelőtti 44-hez képest. A látogatók 54 százaléka érkezett Bécsből, 19% Észak-Ausztriából, a külföldi kiállítók aránya pedig 10% volt.

A rendezvény során 123 látogató által kitöltött kérdőívből kiderült, hogy a résztvevők 69 százaléka komolyan gondolkodik egy franchise koncepció megvásárlásán. Legnagyobb arányban (35%) a 40 és 50 év közötti korcsoportot képviselték azok, akik a vállalkozói függetlenséget egy franchise hálózat tagjaként kívánják megvalósítani. A résztvevők 27 százaléka a 20 és 30 év közöttiek közül került ki, a látogatók kétharmada volt férfi. A Franchise kiállítás partnere az Osztrák Franchise Szövetség és az Osztrák Kereskedelmi Kamara. 

Nyugatról a régióba

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank