2014.11.06.

Pizza-piaci rés

A Telepizza pizzériahálózat beveszi a szállodaláncokat. A tapasztalat a spanyol piacról származik.

Spanyolország leghíresebb pizzériahálózata, a Telepizza több mint 550 szállodával működik együtt hazai piacán. A Holiday Inn és Catalonia Hotels szállodák minden szobájában elérhetőek a pizzérialánc hagyományos menüi és különlegességek, amiket egyenesen a vendég szobájához szállítanak. A vendégeknek így lehetőségük van arra, hogy egy pillanat alatt rendelhessenek, akár éjszaka is, amikor a szálloda konyhája egyébként már bezárt. Az (elsősorban alacsonyabb kategóriás) szállodákkal a Telepizza egy nagy lehetőségeket rejtő piaci rést talált, amit jól mutat, hogy a hazai piacán véget ért tesztelések után, most határain túlra is megérkezett a koncepció – nemrég Lengyelországban indítottak el egy együttműködést az Ibis budget hotellánccal erre a modellre alapozva.

Fotó Telepizza

A Telepizza Spanyolországban együttműködik többek közt a Holiday Inn és a Catalonia Hotels szállodaláncokkal is. Most a lengyelországi Ibis budget hálózattal kötöttek partneri megállapodást.

A Telepizza termékkínálata már kilenc szállodában érhető el szerte Lengyelországban: Varsóban, Krakkóban, Wroclawban kettő-kettő, Szczecinben, Torunban és Katowicében pedig egy-egy szállodában lehet pizzát rendelni. „A hotelek új ügyfeleknek egy gazdag forrását jelentik a Telepizza számára. Minden hónapban több száz megrendelést kapunk a lengyelországi Ibis budget hotelekből. Ezek a kiváló eredmények ösztönöztek minket arra, hogy kidolgozzunk egy együttműködési lehetőséget a szállodalánccal” – mondta el Iwona Olbryś, a Telepizza lengyelországi igazgatója.

Az együttműködésről Joanna Świerkosz, az Ibis tulajdonos Orbis Csoport értékesítési és marketing igazgatóhelyettese is elmondta, hogy remek lehetőségnek tartják kínálatuk szélesítéséhez. „Az Ibis budget hotelek már most is többféle lehetőséget kínálnak a vendégek különböző étkezési igényeinek kielégítéséhez, sőt, ha éjszaka éheznének meg, akkor a hallban a nap 24 órájában rendelkezésre áll egy étel-automata. A Telepizza termékeivel azonban kiválóan tudjuk diverzifikálni kínálatunkat úgy, hogy azok nem terhelik meg túlzottan jelenlegi portfóliónkat.”  

A Telepizza az egyik legnagyobb pizzérialánc Lengyelországban, és vezető a házhozszállítás piacán. A hálózat jelenleg 115 étteremmel rendelkezik az országban, melyek közül 31 saját tulajdonban van, 84-et pedig franchise partnerek működtetnek. A Telepizza évente több mint 6 millió pizzát értékesít Lengyelországban, 70 százalékukat házhozszállítással. A megrendelések 25 százaléka történik online.

Spanyolország és Lengyelország mellett a Telepizza jelen van már Kínában, Peruban, Portugáliában, El Salvadorban, Guatemalában, Chilében, Kolumbiában és az Egyesült Arab Emírségekben, valamint az idei évben kötötte meg az első franchise szerződéseket Oroszországban és Angolában is. A márka világszerte összesen 1200 pizzériával rendelkezik, melyek több mint 400 millió fogyasztót szolgálnak ki évente.

Piaci információk szerint a Telepizza tavaly évvége óta egyre inkább fordul a kelet-európai piacok felé. Magyarország is a látótérben van – hazánkban a pizzérialánc egy, a magyarországi hálózatfejlesztésért felelős mester franchise átvevő segítségével jelenne meg. 

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank