2014.10.30.

Várakozásokon felül

Várakozásokon felüli árbevételre számít az Euronics. Jövőre 10 saját és 10 franchise üzlettel bővülhet tovább a műszaki áruházlánc.

Idén év végére 50,5 milliárd forintos árbevételt vár az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft., ami 18 százalékos bővülés az előző évhez képest, és mintegy 10 százalékkal meghaladja az év eleji várakozásokat – tájékoztatta a társaság az MTI-t. A tájékoztatás szerint az év eleje óta a Vöröskő Kft. Magyarországon kizárólagos joggal használja az Euronics márkanevet, ezzel együtt jelentős terjeszkedésbe kezdett az ország keleti részén is. A 100 százalékban magyar tulajdonú műszakicikk-kereskedelmi vállalat piaci részesedése meghaladja a 23 százalékot.

Euronics - Budaörs Fotó Portico Inv.

Az idén eddig három új üzlet nyílt, Jászberényben, Kecskeméten és Szegeden, ezt követi novemberben a nyíregyházi áruház nyitása. A cég saját üzleteinek száma ezzel 67-re emelkedett, a franchise boltok száma 14.

Fajcsi Róbert kereskedelmi vezető a hosszabb távú tervek kapcsán egy tavalyi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyarországi Euronics üzletek számát 2016 elejére 138-ra kívánják növelni. A 138 üzletből 98 lesz saját, 40 pedig franchise üzlet, utóbbiak elsősorban a 20 ezer lakos alatti településeken. A mostani tájékoztatás egy szerényebb expanziós célról szól, a tervek szerint jövőre 10 új saját és 10 franchise üzletet nyit a társaság. Ezzel együtt nő az alkalmazottak száma is: az idei fejlesztések 93 új munkahelyet teremtettek, jövőre pedig 100 fősnél nagyobb bővítés várható, így a dolgozói létszám 1000 fölé emelkedik majd.

Az elmúlt öt évben összesen mintegy 11 ezer négyzetméterrel növekedett a Vöröskő Kft. üzleteinek eladótere, így az év végén már 29 ezer négyzetméterhez közelít. Az idén több mint 90 millió forintot fordítottak informatikai beruházásokra, és jövőre újabb 140 millió forintot költenek erre a célra, a cég 2015-ben a magyarországi internetes kereskedelem meghatározó szereplővé kíván válni - közölték.

Az Euronics nemzetközi hálózata 31 országban 27 kereskedőcéget fog össze, legújabb tagja Kazahsztán. Az Euronics Európa második legnagyobb műszakicikk-kereskedelmi hálózata, tavalyi forgalma 17,6 milliárd euró volt. A globális piacon ezzel a teljesítménnyel a harmadik helyet foglalja el.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank