2014.10.22.

A piaci trendeket megelőzve

Egyre több fogyasztót nyer meg magának különleges termékkínálatával és három különböző koncepciójával a magyar gyorséttermi márka, a BITE.

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött az egyik legújabb magyar gyorséttermi franchise hálózat, az immáron három koncepcióval is jelenlévő BITE. A nyár kezdete elsősorban (a márka első koncepciója, a tekercseiről és csapolt joghurtjáról hamar ismertté vált Bakery Café mellett) a BITE Sausage & Beer időszaka volt. A hagyományos magyar ételeket a bajor kolbászozók világával egyesítő profil elindulásáról rengeteg gasztro-blogger számolt be, és a koncepció napról napra egyre több embert nyer meg magának. A két termékkínálatot egy mobil egységben ötvöző Food Truck pedig a nyár második felében ”robbant be” a magyar gyorséttermi piacra. Az első állomás a Sziget Fesztivál volt, amit további rendezvények és fesztiválok követtek országszerte. Amellett, hogy a Bakery Café és a Sausage & Beer esetében is hónapokra visszamenőleg kimutathatóan növekszik a bevétel, egyelőre a Food Truck bizonyult a legrentabilisebb koncepciónak.

BITE Food Truck Fotó BITE

Egy Food Truck elindításához szükséges befektetés már az első évben megtérül.

A Food Truck második állomása a Zamárdiban megrendezett Strand Fesztivál volt, ahol „a csapat és a felszereltség flexibilitásának köszönhetően ismét sikeresek voltunk. Bár több helyről is azt hallottuk, hogy örülhet, aki nem veszteséggel zárja a rendezvényt (többek közt a folyamatos esőzés miatt – a szerk.), mi jelentős, 30 százalékos profitot könyvelhettünk el” – mondta el Riffer Károly operatív igazgató. És, hogy ez egy tartós eredmény, arról a Nemzeti Vágtán való részvétel is tanúbizonyságot tett, ugyanis azt a rendezvényt is hasonló eredménnyel zárta a vállalkozás. Így egyelőre ez a hálózat legjövedelmezőbb koncepciója – egy Food Truck elindításához szükséges befektetés már az első évben megtérül. Azonban annak sem kell aggódnia, aki inkább a hálózat másik két koncepciójának valamelyikével szimpatizál, ugyanis az állandó üzletek is stabilan 20% körüli profitot termelnek.

A Food Truck folytatja útját, nem csak Pesten, de vidéken és külföldön is folynak tárgyalások, megrendelések fesztiválokra, rendezvényekre” – mondta el Riffer Károly a Food Truck jövőjéről. Az igazgató hozzátette, a Food Truck népszerűségét jól mutatja, hogy olyan különleges rendezvényekre is meghívást kapnak, mint például a cannes-i filmfesztivál helyszínén megrendezésre kerülő egyik legnagyobb ingatlankiállítás, ahol egy koktélparti keretében készülnek olyan exkluzív termékekkel (a hagyományos termékkínálat mellett), amik alapvetően a magyar vonalat képviselik (pálinka alapú koktélok, különleges magyar kézműves sörök, stb.).

A BITE a Sausage & Beer profil elindításával egy időben elérhetővé tette franchise programját is, és immáron mindhárom koncepció elérhető franchise partnerek számára, Magyarországon és külföldön egyaránt. Egy Bakery Café elindítása kb. 18-20 millió forintos beruházást igényel, amiben benne foglaltatik a belépési díj (exkluzív védjegy- és márkanév használati jogok), a kialakítás költségei (gépek, berendezések), a kezdeti képzés, oktatás és támogatások – egyszóval minden. Nincs ez másképp a Sausage & Beer esetében sem, sőt utóbbi kisebb gépigénye valamivel kevesebb befektetést is jelent.

A piaci trendeket megelőzve

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank