Az áruházlánc 19 áruházában évi mintegy 40 millió vásárlót fogad. Az áruházak többsége mellett önkiszolgáló, diszkont benzinkutakat is üzemeltet a vállalat.
Hétfő
2014.10.20.
Megnyitott a 13. magyarországi Auchan töltőállomás. A cél, hogy minden áruház mellett legyen benzinkút is.
 

Az Auchan Magyarország Kft. Fóton nyitotta meg tizenharmadik magyarországi Auchan töltőállomását – közölte az áruházlánc az MTI-vel. Az Auchan célkitűzése, hogy minden magyarországi áruháza mellett legyen benzinkút is. Egy-egy benzinkút kialakítása 300-500 millió forintba kerül, a következő töltőállomást várhatóan még októberben megnyitják Szegeden.

Az idén 5 milliárd forint beruházást valósít meg Magyarországon az áruházlánc, melynek felét a meglévő áruházai mellé tervezett új töltőállomások létesítésére szánja. Az első idei beruházás a szolnoki töltőállomásunk volt júniusban, melyet most a fóti követett. De hamarosan a szegedi, a miskolci, a budaörsi Auchan áruházak melletti benzinkutakat is megnyitják.

Piaci információk szerint, a benzinkutak mellett hamarosan országszerte kisebb méretű, expressz boltokat is nyithat az eddig csak külvárosi hipermarketeket üzemeltető üzletlánc. Várhatóan még idén elkészülhet az új, kis alapterületű áruházak koncepciója, valamint a tervek között szerepel új franchise boltok nyitása is, franchise partnerek bevonásával.

Az Auchan az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és közel 7000 munkavállalót – köztük több mint 320 megváltozott munkaképességű munkatársat – foglalkoztat jelenleg.