2014.10.16.

Ahol a legjobb üzleti ötleteket találjuk

Hol találunk manapság bizonyított üzleti lehetőségeket és hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb franchise ajánlatot?

Ma nyitott meg Közép-Kelet Európa legnagyobb franchise vására, a varsói Franchise Expo ’14. A három nap alatt több mint nyolcezer vállalkozó és befektető hasonlíthatja össze közel 150 franchise hálózat ajánlatát. A rendezvény első napján kérdeztük Arkadiusz Slodkowskit, hogy kinek és miért érdemes ellátogatni a rendezvényre.

Arkadiusz Slodkowski

Arkadiusz Slodkowski, a varsói Franchise Expo egyik főszervezője, a Lengyel Franchise Szövetség igazgatósági tagja.

Valószínűleg életünk során mindannyian legalább egyszer álmodtunk egy saját vállalkozásról. Mi a helyzet akkor, ha hiányzik egy jó ötlet vagy nem tudjuk, hogyan induljunk el?
Mindig érdemes számba venni azokat az ötleteket és lehetőségeket, amelyeket már kipróbáltak és franchise rendszerben, több üzlettel és értékesítési ponttal is jelen vannak a piacon. A tapasztalt partnerrel való együttműködésnek köszönhetően a bukás kockázata kisebb. A varsói Franchise Expón (ami ma vette kezdetét a varsói Kultúrpalotában) a látogatók több mint 150 ötlet közül választhatnak. Érdemes kilátogatni és megismerkedni a franchise hálózatokkal, összehasonlítani ajánlataikat, megtudni, hogy melyik üzlet illik leginkább a vállalkozói személyiségéhez, készségeihez, pénzügyi potenciáljához, stb..

Általában melyik szolgáltatói vagy kereskedelmi ágazatok képviselői vannak jelen legnagyobb arányban a franchise vásáron?
A kiállítók azokat a franchise vállalatokat jelenti, akik vállalkozók, cégek, partnerek személyében keresnek olyan együttműködési lehetőséget, amiben fejleszteni tudják üzletüket. Köztük vannak étteremláncok, bankok, élelmiszerláncok vagy a gépkocsi ipar képviselői. Rengeteg vállalat érkezik a szépségápolás, divat, lakberendezés és kerti termékek szegmensekből is. Idén a kiállítók összesen több mint 120 ajánlatot fognak bemutatni – így minden látogató találhat hozzáillő lehetőséget a párszázezer forintos befektetéstől kezdve a többmilliósig. (A kiállítók teljes listája megtekinthető ide kattintva.)

És mi van akkor, ha valaki nem tud választani a franchise ajánlatok között, esetleg nem biztos az ajánlat vagy üzleti terv hitelességében?
Ebben az esetben a franchise expók mellékprogramjaként megrendezésre kerülő fórumok jelenthetnek megoldást, olyan szakértők előadásain keresztül, akik első kézből adnak át hasznos információkat egy vállalkozás vagy start-up elindítására vonatkozóan. Emellett a szakértők előadásaik során kitérnek a franchise együttműködés részleteire és bemutatják, hogy mennyit lehet keresni, átlagosan milyen megtérüléssel és rentabilitással lehet működni egy jól ismert márka alatt. A fórumon lehetőség van továbbá a szakértőkkel és tanácsadókkal való személyes konzultációra is. 

Ahol a legjobb üzleti ötleteket találjuk

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank