Kipróbált és kiszámítható

A mester partnernek kiterjedt üzleti és vezetői képességekkel kell rendelkeznie, egy üzleti, menedzsment diploma, illetve a helyi piac és oktatási rendszer ismerete mindenképp előnyt jelent. A mester partnernek rendelkeznie kell jellegzetes szervezői készséggel és elhivatottsággal a siker iránt.
- dr. Jánosi István
Hétfő
2014.09.22.
A kedvező magyarországi tapasztalatokra építve, a Mortimer nyelviskola hálózat tulajdonosai ismét megcélozzák és fejlesztenék a magyar piacot.
 

A Mortimer nyelviskola hálózat 2008-ban jelent meg Magyarországon, ahol sikeresen elindult a nyelvoktatás és a franchise hálózat fejlesztése, még a gazdasági válság nehézségeit is sikeresen vészelték át. Tavaly azonban a franchise hálózat építése abbamaradt, és ”egy szerencsétlen vis major miatt a magyarországi hálózat gyakorlatilag megszűnt”. Azonban, a kedvező magyarországi tapasztalatoknak köszönhetően, a Mortimer tulajdonosai úgy döntöttek, szeretnék újból megcélozni és felépíteni a magyar piacot – hazai partnerek bevonásával. Dr. Jánosi Istvánnal, a hálózat magyarországi képviselőjével beszélgettünk.

Meddig jutott el az előző hálózatfejlesztés, milyenek voltak a tapasztalatok Magyarországon?
8-10 partner volt Magyarországon, főleg Pest megyében. Amikor 2008-ban megjelent a hálózat, nagyon ígéretesnek tűnt és dinamikusan kezdődött meg a márka fejlődése – a Mortimer volt az egyik első külföldi nyelviskola franchise a hazai piacon. Ez a fejlesztés ugyan egy vis major miatt megrekedt, azonban a németországi franchise központ nagyon elégedett volt az elért eredményekkel, a tapasztalatok kedvezőek voltak, ezért is szeretnének újra kiépíteni egy hálózatot Magyarországon.

Mi az, ami megkülönbözteti a Mortimert a többi nyelviskola hálózattól? Mik a Mortimer franchise előnyei?
A Mortimer az angol órák, tanfolyamok és foglalkozások teljes választékát kínálja, a legújabb, 1-2 éveseknek szóló “English for the little Ones” (“Angol kicsiknek”) koncepciótól kezdve, a “Fit for English” iskolásoknak szóló oktatásokon, magánórákon át a felnőtteket és nyugdíjasokat megcélzó “English for you” (“Angol Neked”) és “Fit for Business English” (üzleti angol oktatás) programokig.
Az anyanyelvi szint elérését is lehetővé tevő metódusokat követő különleges oktatási koncepciók egy kivételes és permanens tanulási folyamatot kínálnak. A partnereknek szóló folyamatos szemináriumok kínálnak egyszerre bizonyított és részletesen kidolgozott nyelvtanulási technikákat, ahogy üzleti oktatást is.
A tanárok munkáját olyan kiterjedt és széleskörű útmutatókkal, tanácsokkal segíti a franchise központ, amelyek részletes információkat tartalmaznak minden egyes koncepció minden egyes órájához – ezzel csökkentve minimálisra a felkészüléshez szükséges időt. A Mortimer tanárok és trénerek a támogatás mellett 15 éves oktatói tapasztalattal rendelkeznek.
Nem szabad elfeledkezni a német precizitásról sem, ami a jól kitalált koncepcióban, a részletesen kidolgozott know-how-ban és a saját oktatástechnikai segédanyagokban is tetten érhető. Előny a több országban kipróbált marketingkoncepció és központilag kidolgozott stratégia is.

Milyen elvárásokat támaszt a németországi központ a mester franchise átvevővel szemben? Hány egyéni franchise partner/iskola a cél középtávon?
A mester partnernek kiterjedt üzleti és vezetői képességekkel kell rendelkeznie, egy üzleti, menedzsment diploma, illetve a helyi piac és oktatási rendszer ismerete mindenképp előnyt jelent. A mester partnernek rendelkeznie kell jellegzetes szervezői készséggel és elhivatottsággal a siker iránt. Nagyjából 20, fejenként egy-két nyelviskolát irányító franchise partnert szeretnénk elérni Magyarországon.

Mit tanácsolna azoknak, akik gondolkoznak a Mortimer franchise licence megvásárlásán?
A Mortimer több mint húszéves tradícióval és ”történelemmel” rendelkezik, ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást halmozott fel az oktatás területén. Az új oktatói anyagokat folyamatosan frissítik, aktualizálják és fejlesztik. A partnereknek kevesebb időre van szükségük a felkészüléshez, ugyanis ők és alkalmazottaik átfogó útmutatókat kapnak, és a központ garantálja az állandó támogatást.
Az érdeklődők mindenképp tanulmányozzák a piacot, és ha éreznek elkötelezettséget magukban, hogy egy hosszú távú vállalkozást indítsanak, akkor látogassanak el Németországba, nézzék meg az ottani nyelviskolákat és tárgyaljanak. Semmiképp ne álljanak le, mindenképp áldozzanak rá annyi időt, energiát és pénzt, hogy találkoznak a tulajdonosokkal.
Pozitív gondolatként még megjegyezném, hogy a magyar-német gazdasági kapcsolatok komoly történelmi múltra tekintenek vissza, a magyar vállalkozások többsége szereti a németek üzlethez való hozzáállását. Arra számíthat a leendő mester partner, hogy – miután ez egy német eredetű rendszer – pontos, precíz és hosszútávon kiszámítható együttműködésbe fektet be.