2014.09.22.

A Kék Elefánt találkozása a Kisvakonddal

A világszerte ismert Kisvakonddal új karakter érkezett a Magyarországon partnert kereső Kék Elefánt könyvkiadó franchise főhősei közé.

A csehországi, gyerekeknek és fiataloknak szóló személyes könyvekre szakosodott Kék Elefánt könyvkiadó gyerekkönyvek kiadásáról állapodott meg a világszerte ismert és kedvelt Kisvakond főszereplésével. Így a Kék Elefánt minden külföldi franchise partnere előtt megnyílt a lehetőség, hogy a fiatal olvasóknak és szüleiknek szóló kínálatukba belefoglalják a Zdenek Miller által életre keltett Kisvakond karaktert is. „Hatalmas sikernek tartjuk, és igazán értékeljük annak a lehetőséget, hogy a Kék Elefánt külföldi partnerei is kiadhatják és forgalmazhatják a szeretett Kisvakonddal fémjelzett könyveket” – mondta el Marek Halfar, a Kék Elefánt kiadóvállalat társalapítója. Az alapító hozzátette, hogy a megállapodásnak köszönhetően a következő generáció is megismerkedhet a Kisvakonddal a Cseh Köztársaságon kívül is.

Kék Elefánt személyre szóló könyvek Fotó Kék Elefánt

A Kisvakond egy kultikus csehszlovák rajzfilmsorozat, mely 1956-ban indult útjára. A névadó főhős sok kelet-európai országban rögtön óriási népszerűségre tett szert, de Németországban, Ausztriában, sőt Indiában és Kínában is hatalmas népszerűségnek örvend. Az első (talán legismertebb), ”A Kisvakond és a Nadrágja” című részt további 50 epizód követte 45 év leforgása alatt, valamint közel 20 könyv jelent meg. A Kék Elefánt franchise partnerek kiadásában, most a következő generáció is átélheti a Kisvakond kalandjait.

A Kisvakond licence tulajdonosa a Little Mole nevű vállalat, amely a karaktert életre keltő Zdenek Miller unokájának tulajdonában áll. A Kisvakond rajzfilmhős majd’ az egész világon ismert és népszerű. Rajongóit a Cseh Köztársaság mellett megtaláljuk Magyarországon, Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, ahogy a régión kívül is, például Franciaországban, a Skandináv országokban, Oroszországban, sőt még Japánban és Kínában is.

A Kék Elefánt kiadóvállalat egy cseh koncepció, amely a fiatal olvasókat célozza meg termékeivel. Különösen a legújabb kiadások (személyes vagy személyre szóló könyvek), melyek olvasás közben az olvasóra formálódnak. Ez azt jelenti, hogy a történetben az olvasók főszereplővé válnak, akikkel a cselekmény történik.  Az olvasó nem csak elképzelheti a teljes történetet, de meg is tapasztalhatja azt. A kiadó 1998-as alapítása óta már 20 eredeti – saját forradalmi rendszere alapján megírt és illusztrált – könyvet adott ki.

Egy Kék Elefánt kiadóvállalkozás üzemeltetésének koncepciója a franchise modellre épül. Bárki, aki megfelel a feltételeknek, licence tulajdonossá válhat, részt vehet a kiadó növekedésében és küldetésében. Jelenleg közel 100 Kék Elefánt franchise kiadó működik Csehország, Lengyelország és Szlovákia piacain. A terjeszkedés következő állomásaként Magyarországon szeretne megjelenni a hálózat mester franchise átvevő és egyéni franchise partnerek bevonásával.

A Kék Elefánt olyan erős partnereket keres Magyarországon, akik képesek sikerre vinni vállalkozásukat a piacon, és hisznek abban, hogy a személyre szóló könyveken keresztül a gyermekek megtalálhatják, felfedezhetik az írott szöveg varázsát. Egy Kék Elefánt vállalkozás elindításának nincsenek speciális feltételei vagy nagy tőkeigénye, és rugalmasan üzemeltethető – a jelenlegi franchise partnerek nagy része otthonról végzi munkáját, de sokan dolgoznak irodában, plázákban vagy könyvesboltokban is.

További információ a franchise lehetőségről a katalógusban

A Kék Elefánt találkozása a Kisvakonddal

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank