A franchise, ami elérhető közelségbe hozza álmait

"Az ideális franchise partner egy ambiciózus vállalkozó, aki a Summer Time Travel filozófiája mellett elkötelezett vezető. Képes arra, hogy önállóan és felelősségteljesen irányítsa saját utazási irodáját, kontrollálja munkatársait, de mellette elfogadja a franchise rendszer által nyújtott támogatásainkat. Lelkes, innovációra és fejlesztésekre nyitott, képes a csapatmunkára és persze nem utolsó sorban elkötelezett az idegenforgalom iránt, szeret utazni."
- Bartal Melinda, Summer Time Travel
Vasárnap
2014.08.31.
Mikor érdemes utazási irodát nyitni? Kiből lesz ideális franchise partner? Erre és sok más kérdésre válaszolt Bartal Melinda, a Summer Time alapítója.
 

Mi különbözteti meg a Summer Time Travelt a többi utazási iroda hálózattól? Mik a Summer Time franchise előnyei?

Az egyik legrégebbi utazási iroda franchise hálózat vagyunk Magyarországon. Rengeteg tapasztalattal rendelkezünk, sokan ismernek bennünket a szakmában.  Tagjai vagyunk a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének, mely szintén további előnyökkel jár és tudomásom szerint más utazásközvetítő hálózat nem rendelkezik ezzel a tagsággal. Ennek nagy jelentősége van, hiszen akárki nem kerülhet be a szövetségbe.
Rendelkezünk saját szervezésű utakkal, mely foglalása esetén fiókirodáink kiemelt jutalékot élvezhetnek. Saját szervezésű utazásaink tanulmányi útjainál előtérbe helyezzük fiókirodáink részvételi lehetőségét. Több szervező irodánál is jól teljesít a Summer Time Travel, így ezektől a tour-operátoroktól cégünk magasabb jutalékot kap, mint más közvetítő irodák. Évente több rendezvényre is sor kerül, ahol partnereink és kollégáink oktatásokat kaphatnak, külföldi tanulmányi utakra mehetnek, saját katalógus bemutató rendezvényen vehetnek részt vagy több napos franchise találkozó keretein belül ismerhetik meg egymást, ha erre még korábban nem került sor. Az új partnereink egy nagyon jó csapathoz csatlakozhatnak.

Hogy néz ki a szezonalitás a Summer Time irodák életében? Mikor érdemes elindítani egy utazási irodát?
Az a tapasztalat, hogy egy utazási irodát leginkább ősszel érdemes indítani, mert mire elindul a szezon, az utasok megismerik az irodát. Amikor új partnerrel szerződünk, a szerződéskötéstől számított kb. 1,5 hónapon belül érkeznek meg az engedélyek, így körülbelül ez időn belül nyithatnak ki partnereink. Amíg az engedélyeztetési folyamat zajlik, addig rendezik be partnereink irodáikat, illetve ez az idő szolgál a betanításra is. Oktatásaink folyamatosan vannak, viszont míg az engedélyekre várunk, addig intenzívebbek.

Hol keresnek franchise partnereket, illetve milyen lokációk lehetnek előnyösek egy utazási iroda számára?  
Franchise partnereket elsősorban nagyobb városokból keresünk. Fontos számunkra, hogy egy városban csak egy utazási iroda megnyitását tesszük lehetővé (Budapest az egyetlen kivétel, mert ott kettőt engedélyezünk.)

Hogyan értékeli a Summer Time Travel elmúlt 6 éves működését Magyarországon? Mely fázisában tart a hálózatfejlesztés?
Az elmúlt évek során cégünk folyamatosan fejlődött, egyre többen lettünk, mely rengeteg munkával járt. Az ember persze mindig többet szeretne, így van ez velünk is, így mi sem állunk meg ezen a szinten. 

Mik a tervek a jövőre vonatkozóan? Várható a közeljövőben újabb fejlesztés vagy irodanyitás?
Rengeteg tervünk van a jövőre vonatkozóan. Az idei év volt az első évünk, amikor már nem csak, mint utazásközvetítő működünk/működtünk Magyarországon, hanem mint utazásszervező iroda is. Dél-Ciprus az első desztináció, melyet bevezettünk idén és a vártnál jobban el is indult. Nagyon jó ciprusi partnerrel dolgozunk, az idegenvezetőnk profi, sokat köszönhetünk nekik. Jövőre Dél-Ciprus mellett számos új desztinációval rukkolunk elő, de hogy pontosan melyekkel, az egyelőre még titok.
Újabb fiókiroda nyitás mindig várható, sok a jelentkező, de nem mindenkivel szerződünk le.