2014.08.25.

Tőzsdére megy a Norbi Update

Nyilvános részvényértékesítést tart szeptemberben Schobert Norbert cége, amely a sikeres kibocsátás után kérvényezi részvényeinek a tőzsdei bevezetését.

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt. törzsrészvényeinek nyilvános forgalomba hozatalát. A részvényeket  szeptember 8-26. között 990 forintos árfolyamon jegyezhetik magán- és intézményi befektetők – tájékoztatta a Buda-Cash Brókerház Zrt., a részvényértékesítés vezető szervezője az MTI-t. Az értékesítésben a Buda-Cash mellett az Erste Befektetési Zrt., a Random Capital Zrt. és a Reálszisztéma Zrt. közreműködik.

A társaság az értékesítés sikeres lezárása után kéri részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájába. A cég alaptőkéje 5,2 millió darab 10 forint névértékű törzsrészvényből áll.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. 2013. évi nettó árbevétele 425,6 millió forint volt. A társaság 103,1 millió forint üzemi eredményt ért el tavaly, adózott eredménye pedig 94,3 millió forint volt. Bevételei négy fő tevékenységi területről származnak: hazai és külföldi franchise bolthálózat jutalékából, ételkiszállítás jutalékából (Teletál Ételfutár), továbbá egyéb bevételekből, mint jogdíjak, fellépések, szponzoráció és egyszeri franchise díjak.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank