Egy életstílus, amire büszke lehet

A Premier Sport mester franchise licence magába foglalja azt a lehetőséget is, hogy a márkahasználati jogokat – mester franchise partnerként, saját területén belül – egyéni franchise partnerek számára értékesítse, tovább adja.
Péntek
2014.08.15.
Mester franchise partnert keres Nagy-Britannia legnagyobb gyermek-coaching és sportoktató hálózata, a Premier Sport.
 

Az 1999-ben alapított Premier Sport az Egyesült Királyság legnagyobb gyermek-coaching vállalata, amely innovatív és sokrétű sport, valamint edzői (”coaching”) szolgáltatásokat biztosít iskolák és közösségek számára. A Premier Sport havonta 20000 rendezvényt szervez (túlnyomórészt az általános iskolai szektorban), tavaly szeptember óta pedig összesen több mint 7 millióan vettek részt a vállalat valamely programján. A Top 500 Franchise-átadó közé is bekerült Premier Sport piacvezető a sport-coaching franchise ágazatban, és több mint 100 franchise-ba adott területen működnek szerte az Egyesült Királyságban. A vállalat most arra készül, hogy országos mester franchise partnerek és területi fejlesztők felkutatásával a nemzetközi vizeken is megkezdje expanzióját.

A testmozgás egy létfontosságú építőeleme a gyerekek jelenlegi és jövőbeli egészségének, az iskola pedig egy megkerülhetetlen fórum az aktív életmód népszerűsítésére és fenntartására a gyerekek körében. Nehéz elképzelni bármilyen kormányzati vagy oktatási szervezetet a világban, amely nem értene egyet a fenti mondattal, azonban az iskolák testnevelés és sportóráinak megközelítése országonként különbözik.

David Batch, a Premier ügyvezető-igazgatója elmondta – „15 éves múlttal rendelkezünk a gyermek-coaching terén, és az Egyesült Királyság legnagyobb sportszolgáltatója vagyunk az iskolákban. Modellünk minden franchise partnerünknek megadja a szükséges eszközöket ahhoz, hogy a saját főnöke legyen és egy csapat magasan képzett edzőt, szakaembert irányítson, miközben egy olyan életstílust közvetít, amire büszke lehet. Még fontosabb, hogy a munkánk pozitívan hat a fiatalokra az iskolai környezetükben és azon kívül egyaránt.”

Az ügyvezető hozzátette, hogy minden franchise-ba adott terület egy maximálisan képzett edző-csapatot foglalkoztat, így mindenhol több mint 20 változatos sporttevékenységet és programot tudnak kínálni. „Franchise partnerként és vállalkozástulajdonosként, minden partner megkapja a teljes know-how-t, tréningeket, támogatást és üzleti rendszereket, hogy több féle bevételi forráson keresztül vezethesse és fejleszthesse üzletét.” A Premier Sport mester franchise licence magába foglalja azt a lehetőséget is, hogy a márkahasználati jogokat – mester franchise partnerként, saját területén belül – egyéni franchise partnerek számára tovább adja.

A franchise központ és a bizonyított rendszer támogatásával, a hazai mester partner feladata lesz a márka fejlesztése Magyarországonegy előre meghatározott fejlesztési ütemterv alapján, felhasználva a lokális tudást, kapcsolatokat és üzleti tapasztalatot. A mester partner felelőssége egy saját próba egység elindítása és menedzselése, aminek sikerétől függően további saját és franchise üzletek kialakítása is. A mester franchise partnernek fenn kell tartania a márka-sztenderdeket, integritást és reputációt, annak érdekében, hogy ugyanazt a támogatást tudja biztosítani saját területén belül.

A mester franchise partner rendelkezik a potenciállal, hogy bevételre tegyen szert saját vállalkozása által, a franchise jogok értékesítéséből, a franchise hálózat által generált havi royalty díjakból, szponzori lehetőségekből, vállalati együttműködésekből, központi szerződésekből, valamint a franchise átvevőket támogató termékek és szolgáltatások értékesítéséből.

Egy másik, a Premier Sport által kidolgozott együttműködési forma a terület fejlesztő licence, amely egy személy, cég vagy szervezet számára ad lehetőséget egy ország vagy régió fejlesztésére, lehetővé téve saját üzletek megnyitását és menedzselését egy előre meghatározott fejlesztési ütemtervvel összhangban. Ez az út elsősorban azoknak lett kitalálva, akik egy kisebb, kijelölt régióban kívánják fejleszteni saját outletekből álló hálózatukat.

Amikor a mester franchise partner vagy területi fejlesztő üzlete indulásra kész, az angliai központ menedzsment csapata rendszeres látogatások és kommunikáció útján segít úgy a kezdeti indulásnál, ahogy a folyamatos növekedés és fejlődés asszisztálásában is.

Mester franchise partnerként a belépési mester licence díj, valamint az induláshoz szükséges erőforrások biztosítása jelenti a befektetést.