Franchise a lefújás után is

2015 februárjában mutatják be a Cristiano Ronaldo cipőkollekciót, amely a CR7 franchise üzletekben lesz elérhető Portugáliában.
Szerda
2014.08.13.
A CR7 nemcsak Cristiano Ronaldo beceneve. A portugál labdarúgó franchise divatmárkáját ugyanígy hívják.
 

Cristiano Ronaldo, a Madeiráról származó labdarúgó, a helyi futball csapat gondnokának fia először 1993-ban ölthette magára egy klubcsapat mezét. Ekkor valószínűleg még nem is álmodott arról, hogy húsz évvel később 95 millió rajongója lesz a Facebookon, és a szezon alatt 17 millió eurót fog keresni. Persze ez az összeg a valóságban valószínűleg még több – elsősorban a CR7 ruhamárkának köszönhetően. Már egy ideje köztudott, hogy a futballzseni tudja, hogyan gondoskodjon magáról, tudja, mit kell csinálnia a pályán, illetve hogyan kell menedzselnie megjelenéseit a médiában. Úgy tűnik az üzleti életben is legalább annyira megállja a helyét, mint a Real Madridban.

A labdarugó beceneve, a CR7 (nevének kezdőbetűi és mezszáma úgy a Real Madridban, mint a portugál válogatottban) lett annak a márkának is a neve, melynek 2008 óta Cristiano Ronaldo a tulajdonosa. A Portugáliában megtalálható CR7 üzletek franchise licencek alapján működnek, a boltok kínálata tartalmaz férfi divatruházatot, fehérneműt és hamarosan elegáns cipőket is. A játékos kiemelte, hogy a cipőket Portugáliában gyártják.

Boldogan és büszkén jelenthetem be legújabb termék szortimentemet: Cristiano Ronaldo cipők és lábbelik, 100%-ban Portugáliában készítve. Jövő februártól te is hozzájuthatsz a saját párodhoz. Minőség, komfort és kifinomultság jellemzik a CR7footwear márkát” – reklámozta a termékcsalád legújabb tagját egy bejegyzésében a közösségi oldalán.

Az olyan labdarúgóknak, mint Ronaldo, nem kell aggódniuk a visszavonulásuk miatt. Mégis inkább a lehető legtöbbet ki akarják hozni saját image-ükből, és ezt felhasználva, kitágítani lehetőségeiket sportkarrierjük befejezése után. Cristiano Ronaldo mellett számtalan visszavonult labdarúgó kezdett saját vállalkozásba és vitte sikerre üzletét. David Beckham például a H&M márkával dolgozik együtt, de van olyan is, aki egy vidámparkot vásárolt.