2014.07.24.

Jó úton halad

A Coca-Cola második negyedéves jelentése megerősíti a vállalat refranchising tevékenységét Észak-Amerikában.

A Coca-Cola Co. tavaly évvégén jelentette be észak-amerikai üzletének átszervezését annak érdekében, hogy újra nagyobb hangsúlyt kapjon franchise koncepciója. A cél, hogy a vállalat felgyorsítsa ’refranchising’ programját (a saját tulajdonú palackozó üzemek, technológiák működtetési és használati jogainak átadása) független palackozó partnerekkel. A franchise programmal és szerkezeti átalakítással a vállalat csökkentheti a raktárak és a disztribúciós hálózat fenntartásával kapcsolatos költségeit, miközben megőrzi az ellenőrzést a palackozási folyamat felett. A mostani, második negyedéves eredmények már alátámasztani látszanak az erőfeszítések kifizetődését.

Fotó Coca-Cola Co.

A Coca-Cola Co. tavaly áprilisban jelentette be, hogy visszatérne franchise modelljéhez és elindítja ’refranchising’ programját.

 „Az észak-amerikai refranchising törekvéseinkkel célunk egy 21. századi partner-modell kiépítése. A jelenlegi munka megerősíti teljes elkötelezettségünket egy modern, agilis, fogyasztó-központú működési modell és rendszer kialakítása mellett. Ahogy folytatjuk a fejlesztéseket és azok végrehajtását, az észak-amerikai területek nagy részéért olyan, már bizonyított, helyi palackozó franchise partnerek lesznek felelősek, akik működési területükön belül a lehető legjobban tudják szolgálni a közösséget” – mondta el a palackozók refranchising folyamata kapcsán Muhtar Kent ügyvezető igazgató.

Muhtar Kent hozzátette, „A franchise modell lehetővé teszi számunkra, hogy profitáljunk a partnerek szenvedélyéből és helyismeretéből, valamint, hogy felgyorsítsuk és még jövedelmezőbbé tegyük üzletünket.  Az észak-amerikai franchise tevékenység egy tiszta útnak tűnik; hiszünk abban, hogy, amit csinálunk, az fontos a rendszerünknek. Jó palackozó partnereket sikerül magunk mellé felsorakoztatni –igaz, hogy van néhány kivétel, de mindig is voltak és lesznek is.

Az ügyvezető igazgató optimizmusát erősítette meg Ahmet Bozer, a Coca-Cola International elnöke is, „a refranchising folyamat jó úton halad a palackozóinkkal, egy olyan rendszert fogunk létrehozni, ami egyrészről hatékonyabb és gyorsabb növekedésre képes, másrészről pedig hatékonyabb a jobb árrés-generálás kontextusában is.

A második negyedévben a Coca Cola nettó értékesítése elérte a 2,3 milliárd dollárt, ami 8 százalékos növekedést jelent 2013 azonos időszakához képest. A Coca-Cola összesített márkaértéke 4 százalékkal nőtt, ahogy a Coca-Cola Zero több mint 14 százalékos, míg a Coca-Cola 4,5 százalékos növekedést ért el. „A további növekedés érdekében folytatjuk a marketing, márka, palackozás és működési kezdeményezések egy erős kombinációjának a végrehajtását. Ezek a kezdeményezések márka innovációt, új, elvitelre és azonnali fogyasztásra szolgáló palackozást és hatékonyságnövelő programokat is tartalmaznak” – mondta el Hubert Patricot, az európai csoport elnöke és ügyvezető alelnöke. 

Jó úton halad

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank