2014.07.18.

Újabb játék franchise Romániában

Belép a román piacra a Maxi Toys. A belga játékhálózat helyi franchise partnere további négy országban, köztük Magyarországon rendelkezik mester jogokkal.

Európa egyik legnagyobb játék kiskereskedője, a belga alapítású Maxi Toys franchise megállapodást kötött a Nicoro Trading szakosodott disztribútorral, és így belépett a romániai játékpiacra. Az első üzlet a bukaresti Militari Shopping bevásárlóközpontban nyílik, a tervek szerint július 20-án. Az üzlet 300 négyzetméteren várja majd a vásárlókat, több mint 2000 játékot tartalmazó termékkínálattal, melyeknek 30 százaléka saját márkás. A Nicoro Trading birtokolja a mester franchise jogokat Romániában, valamint további négy ország piacain, köztük Magyarországon is.

Fotó centregrandlarge.com

A Nicoro Trading 1994-ben kezdte tevékenységét Romániában és az egyik legnagyobb játékdisztribútorrá nőtte ki magát az országban, disztribúciós hálózata tartalmaz szuper- és hipermarketeket, benzinkutakat és szakosodott üzleteket is. A Nicoro Trading birtokolja a franchise jogokat Romániában, Bulgáriában, Moldovában, Szerbiában és Magyarországon is.

A Maxi Toys közvetlenül a Noriel és Jumbo márkákkal fog versengeni a piacrészesedésért. A Jumbo – amely a Romániából végleg kivonuló OBI 7 helyi üzletéből 5-öt hamarosan átvesz* – tavaly lépett be a román piacra, miután üzleteket nyitott Temesváron és Bukaresten. Románia játékpiacától 20 százalékos növekedést várnak 2014-ben, a vállalatok egyre többet invesztálnak marketingbe és promóciókba. Az elemzők arra számítanak, hogy az ország játékpiacának forgalma idén meghaladhatja a 160 millió eurót.

Nemzetközi szinten, a Maxy Toys 280 üzlettel rendelkezik Belgiumban, Luxemburgban, Svájcban és Olaszországban, valamint – két további, az Intertoys és Bart Smit játékmárkákkal – tagja a Blokker Holding konzorciumnak. Utóbbi két márkához összesen további 500 üzlet tartozik.


*: Az OBI kivonulása egyúttal lehetőség a Jumbo számára
A német OBI megkezdte romániai raktárkészletének felszámolását, ezzel szabad utat engedve a görög Jumbo márkának, a világ egyik legnagyobb játéküzlet hálózatának. Az OBI augusztus végéig kivonul a piacról, és ugyan még nem talált vevőt a helyi eszközeire, készletekre, de a nagyváradi és Bukarest melletti egységek üzlethelyiségeit biztosan lízingbe adja a Jumbo számára. A játékhálózat ráadásul kibérelheti az OBI Pitestiben, Ploiestiben és Aradon található egységeit is. 

Újabb játék franchise Romániában

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank